23 Eylül 2013 15:59

Cezaevine sağlam girdi felçli oldu

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Zeki Çelik, cezaevine girdiğinde sağlam olduğunu, bel ağrısı nedeniyle kendisine verilen iğnelerin devamlı sol bacağına vurulmasından dolayı sol bacağının felç geçirdiğini belirtti.Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan hasta tutuklu Zeki Çelik, yaşadığı sağlık sorunlarına ilişkin mektup yazdı.

Cezaevine sağlam girdi felçli oldu
Paylaş

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Zeki Çelik, cezaevine girdiğinde sağlam olduğunu, bel ağrısı nedeniyle kendisine verilen iğnelerin devamlı sol bacağına vurulmasından dolayı sol bacağının felç geçirdiğini belirtti.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan hasta tutuklu Zeki Çelik, yaşadığı sağlık sorunlarına ilişkin mektup yazdı. Çelik, 1 Nisan 2013 tarihinde Şırnak’ta gözaltına alındığını , ardından ise tutuklandığını vurguladı. Tutuklandıktan sonra Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiğine dikkat çeken Çelik, cezaevine girdiğinde hiçbir sağlık sorununun bulunmadığını ancak aradan 3-4 ay geçtikten sonra ise belinde şiddetli ağrılar yaşadığını ve doktora gittiğini ifade etti.

HER GÜN 1 İĞNE

Doktorun, bel fıtığı teşhisi ile kendisine 10 adet ağrı kesici verdiğini anlatan Çelik, “Her akşam 1 adet kullanıyordum. Cezaevine ait sağlık personeli olmadığından 112 Acil Servisini çağırarak iğne oluyordum. Daha sonra kontrol nedeniyle tekrar doktora götürüldüm. Bana tekrar iğne yazdı ve Mardin Devlet Hastanesine sevkim yapıldı. Ancak hastaneye gitmeden önce iğneleri kullanmaya başladım. Sağlık bölümüne bakan gardiyan ve 112 Acil Servisi personeli iğne yapıyordu. İğneler hep sol bacağıma yapıldı. Bundan dolayı o bacağımda damarlarım zedelendi ve 6 aydır sol bacağım felçli durumda. Devlet hastanesine, sevkim yapıldıktan 45 gün sonra gidebildim. Beyin cerrahisinde bulunan doktor bel fıtığının beni bu hale sokmayacağını söyledi” dedi.

Çelik’in cezaevinde bulunan arkadaşları ise yazdıkları mektupta, Çelik’in bir bacağının felçli olduğunu acil tedavi edilmemesi durumunda diğer bacağının da felçli olacağını belirterek duyarlılık çağrısı yaptı. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Silifke’nin hortumu

SONRAKİ HABER

Beş dakikada yaşlanmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...