23 Eylül 2013 14:50

Kadın cinayetinde müebbet hapis

Adana’da kendisini terk eden sevgilisi 30 yaşındaki Halime C’yi çocuklarının gözü önünde 11 bıçak darbesiyle öldürüp, birlikte yaşadığı adamı yaralayan 48 yaşındaki Eyyüp A, cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yarg

Kadın cinayetinde müebbet hapis
Paylaş

Adana’da kendisini terk eden sevgilisi 30 yaşındaki Halime C’yi çocuklarının gözü önünde 11 bıçak darbesiyle öldürüp, birlikte yaşadığı adamı yaralayan 48 yaşındaki Eyyüp A, cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanık A, hakkındaki kasten öldürme suçunu kabul etmedi. Olay yerine Halime C’nin istediği parayı vermek için gittiğini ileri süren sanık A, olay anını şöyle anlattı: “Telefonu uzatarak benden telefonla Tayfun’a küfretmemi istedi. Kabul etmeyince ‘Sen ne biçim erkeksin. Cezaevinden çıktın diye tırstın mı?​’ diye laflar söyledi. Yüzüme tükürdü. Üzerinden bıçak çıkardı. Ben kaçmak isterken ayağımdan yaralandım. Bunun üzerine bıçağı alarak kendisine vurdum. Kaç kez vurdum hatırlamıyorum. O sinirle Tayfun’un bulunduğu yere giderek onu da yaraladım.”

Mahkeme heyeti, sanık A’yı cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu, yaralama suçlarından da 15.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.


DAVANIN GEÇMİŞİ

Kansere yakalanan eşini cinayetten 5 yıl önce kaybeden Halime C, 2 çocuğuna bakabilmek için barlarda şarkı söylemeye başladı. Bir süre sonra da Eyyüp A. ile tanıştı. İkili birlikte yaşamaya başladı. Bir süre sonra evli olduğunu öğrendiği Eyüp A’nın kendisine sürekli şiddet uygulaması üzerine Halime C, çocuklarını da alarak Antalya’ya kaçtı. Evlere temizliğe giderek kendisini ve çocuklarını geçindirmeye çalışan Halime C’nin izini bulan Eyüp A, iddiaya göre Halime C’yi yeniden birlikte olmaya zorladı. Sokağa dahi çıkmaya korkan Halime C, Eyyüp A’nın kendisini dövmesinden dolayı cezaevine girince sığınma evinden ayrılarak Adana’ya annesinin yanına döndü. Eyüp A, iddiaya göre, kadının Adana’da kaldığı evi tespit etti. 16 Kasım 2011’de evin önüne gidip Halime C’yi 11 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Ardından da kadının birlikte kaldığı Tayfun İ’yi ağır yaraladıktan sonra kaçtı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BES’ten kreş açıklaması

SONRAKİ HABER

BDP’li kadınlardan İnançer tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...