22 Eylül 2013 21:23

Yakayı ele verdiler

Hayat Televizyonu’nu hedef gösteren Tarsus İleri gazetesinin sahibi Mehmet Samancı’nın, HES’i yapacak olan KTM şirketler grubunun sahibi Halil Gök ile yakın ilişki içerisinde olduğu ortaya çıktı. Söz konusu kişilerin birlikte çekilmiş fotoğrafları basına yansıdı.Mersin’in Tarsus ilçesinde yayın yapan Tarsus

Yakayı ele verdiler
Paylaş
Burak Şefkat

Mersin’in Tarsus ilçesinde yayın yapan Tarsus İleri gazetesi, Karasu nehri üzerinde HES yapılmasına karşı direnen Boğazpınar köylüleri ve onların mücadelesini ekranlara taşıyan Hayat televizyonunu hedef göstermişti. Yerel gazete, köylülerin ağustos ayında yaptığı şenliği ve bu şenliği konu edinen Çepeçevre Yaşam programını hedefine koymuş şenlikte 6 yaşında çocukların söylediği şarkıların bile suç unsuru olduğunu ileri sürmüştü.

YEREL GAZETE RAHATSIZ OLDU

Tarsus’ta haftalık olarak yayın yapan Tarsus İleri gazetesi bir süredir Karasu’daki HES sürecini destekler yönde yaptığı haberlerle dikkat çekiyor. Daha önceki sayılarında HES şirketinin basın bülteni niteliğindeki haberlere imza atan gazete, köylülerin aylardır süren serzenişlerine rağmen bölgedeki ilk HES’i de ‘cennetten bir köşe’ gibi yansıtıyor. Gazete son olarak HES’lere karşı mücadele eden Boğazpınar köyü HES Karşıtı Platform Sözcüsü Ahmet Öztürk’ü manşetinde hedef göstererek ‘Kim Bu Ahmet Öztürk’ manşetiyle çıkmıştı.

RAHASIZLIĞIN NEDENİ BELLİ OLDU

HES’lere karşı mücadele edenleri karalamak üzere yaptığı haberlerle öne çıkan yerel gazeteci Mehmet Samancı’nın, HES’i yapacak olan KTM şirketler grubunun sahibi Halil Gök ile yakın ilişki içerisinde olduğu ortaya çıktı. Söz konusu kişilerin birlikte çekilmiş fotoğrafları yerel gazetenin rahatsızlığının nedensiz olmadığını ortaya koydu. Elimize geçen fotoğraflarda da görüldüğü üzere yayımlanan yanlı haberlerin oluşumu öncesinde gazeteci ile HES şirketi sahibinin samimi ilişkileri akıllarda soru işaretleri bıraktı. Yapılmak istenen ikinci HES’e karşı Boğazpınar halkının bir araya gelip mücadele etmesi şirket çevresinde hoşnutsuzluğa yol açtı. Köylülerin yerel medya ve şirket tarafından ikna edilememesi üzerine KTM şirketler grubu ve yerel medya ortaklaşması ile sürdürülen çalışma karalama kampanyasına dönüştü. Yerel medyanın, şirketin adeta basın bürosu işlevini görmesinin ardından halkın mücadelesi ve Çepeçevre Yaşam programı hedefe alındı.

FOTOĞRAFLAR İŞ BİRLİĞİNİN BELGESİ GİBİ

KTM Şirketler Grubu Sahibi Halil Gök ve Yerel Gazeteci Mehmet Samancı’nın ortak noktası ise AKP. Yerel Gazeteci Mehmet Samancı’nın KTM Şirketler Grubunun katkılarıyla oluşturulan Tarsus Ak Parti Siyaset Akademisine katıldığını gösteren fotoğrafları, aslında Boğazpınar halkının yürüttüğü mücadeleyi karalama kampanyasının üçüncü ayağının AKP olduğunu gözler önüne seriyor.  Fotoğraflarla ilgili görüşlerini aldığımız Boğazpınar köyü HES Karşıtı Platform Eş Sözcüsü Alper Mert ‘fotoğraflar her şeyi anlatıyor’ dedi. Mert ‘Eğer gazeteciyse gelsin köyümüze bizi dinlesin,  köylünün sorunlarını dinlesin, oturduğu yerde haber yapmasın, biz platform olarak onun gazeteci değil şirketin basın danışmanlığı görevini yaptığını düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu. (Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

18 yıldır akciğerinde şarapnelle yaşıyor

SONRAKİ HABER

Mısır ve Sudan’ın can damarı kesiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...