22 Eylül 2013 18:54

Alevilerin mezarlarına saldırı

İzmir’in Bornova İlçesi’nde, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, Alevilere ait 20’ye yakın mezara, taşlarını kırıp zarar verdi. Bornova İlçesi Naldöken Mahallesi’ndeki mezarlıkta yaklaşık bir ay önce görevlisi bulunmayan nöbetçi kulübesi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi.

Alevilerin mezarlarına saldırı
Paylaş

Bornova İlçesi Naldöken Mahallesi’ndeki mezarlıkta yaklaşık bir ay önce görevlisi bulunmayan nöbetçi kulübesi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi.

Bu olayın ardından dün mezarlığı ziyarete gidenler, bu kez de yakınlarına ait mezarların taşlarının kırılıp, zarar verildiğini gördü. İhbar üzerine mezarlığa giden polis ekipleri, inceleme yaptı. Hepsi de Alevi olan kişilerin bulunduğu yaklaşık 20 mezarın zarar gördüğü tespit edildi. Yakınlarına ait mezarlara zarar verilmesi, vatandaşları da öfkelendirdi.

Sivas İmranlılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ali Atasoy, “Bizler hiçbir ayrıma gitmeden beraber yaşamanın güzelliğini anlatıyoruz, istiyoruz. Bunun neden yapıldığı belirlensin. Kimsenin arasına nifak tohumları ekilmesin” dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Direniş sokakta sergileniyor

SONRAKİ HABER

Otizmle yaşamayı becerebilmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...