22 Eylül 2013 17:54

Nabi Avcı’ya konteyner okul soruları

İSTANBUL Milletvekili Levent Tüzel, gazetemize manşet olan Avcılar Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunda, 8 yıldır “konteyner” okul olarak eğitim vermesini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’a sordu.Soru önergesi veren Tüzel,  “Avcılar Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunda, 8 yıldır konteyner dersliklerde sürdürülen e

Nabi Avcı’ya konteyner okul soruları
Paylaş

İSTANBUL Milletvekili Levent Tüzel, gazetemize manşet olan Avcılar Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunda, 8 yıldır “konteyner” okul olarak eğitim vermesini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’a sordu.
Soru önergesi veren Tüzel,  “Avcılar Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunda, 8 yıldır konteyner dersliklerde sürdürülen eğitim öğretime bu yıl da aynı şekilde devam edilecek olması, eğitim sistemindeki çarpıklığı ve ayrımcılığı göstermektedir” diyerek şu soruların yanıtlanmasını istedi:
*Dört bin öğrencinin eğitim göreceği, Avcılar Yeşilkent mahallesindeki Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu, neden 8 yıldır prefabrik olarak eğitim veriyor? Bu çağda prefabrik okul olur mu?
*Avcılar’ın çok uzağında olmayan Başakşehir’de milyonlar harcanarak imam hatip okulu açılırken Avcılar Yeşilkent Mahallesindeki Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunda hala prefabrik olarak eğitim veriliyor olması ayrımcılık değil midir?
*Avcılar Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunun dere yatağında olduğu, içerisinin kırık dökük, badanasının dahi yapılmadığı, içinde farelerin cirit attığı, çocukların lağam sularının içinde ders gördüğü iddiaları doğru mudur?
*Okul yolunun hafriyat sahası gibi, kamyonlar ve dozerlerin sürekli hareket halinde olduğu iddiaları doğru mudur? Böyle ise, çocukların güvenliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?
*Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunda 35 birinci sınıf şubesi açıldığı doğru mu? Böyle ise, her bir sınıf mevcudu kaç kişidir?
*Velilerin şikayetleri üzerine müdür tarafında ileri sürülen, “bir ay sonra okulun kapanacağı” doğru mudur? Doğru ise, bu okulda okuyan çocuklar eğitimlerine nerede devam edecekler?
*Konteyner okulun,  yazın sıcak, kışın aşırı soğuk olması nedeniyle çocukların sürekli hastalandıklarını belirtilmektedir. Bakanlık olarak, devlete emanet edilen çocukların sağlığını korumak, fiziksel ve hijyen standartlarına uygun, güvenli okul ve dersliklerin sağlanması için girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz? (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'Özgürlük ve barıştan vazgeçmeyiz'

SONRAKİ HABER

Teknolojiyi bırak paspas bile yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...