22 Eylül 2013 17:44

Gergedan’dan çocuk klasiği külliyatı

Çocuk okurlara dünya klasikleriyle merhaba diyen Gergedan yayınları kısa bir süre önce özel baskılarıyla aramıza katıldı. Yayınevi ‘Yola çıkarken’ başlığıyla yayınladıkları metinde, ‘Çocuklara yönelik yayın, bazen zannedilenin aksine daha bir derinlik, genişlik, ölçülülük, dikkat ve nar

Gergedan’dan çocuk klasiği külliyatı
Paylaş

Çocuk okurlara dünya klasikleriyle merhaba diyen Gergedan yayınları kısa bir süre önce özel baskılarıyla aramıza katıldı. Yayınevi ‘Yola çıkarken’ başlığıyla yayınladıkları metinde, ‘Çocuklara yönelik yayın, bazen zannedilenin aksine daha bir derinlik, genişlik, ölçülülük, dikkat ve narinlik gerektirmektedir. Çocukların işlenmemiş zekâ ve duygularını yeni tür bir işleme tabi tutmada çocuklara yönelik materyallerin günümüzde kapsadığı ve kapladığı alan ciddi bir birikimi ve dahası soru(n)ları da beraberinde getirmektedir. Ülkemizde bir yandan pek çok yayınevi, çocuklara hitap eden yayınlara kendi bünyelerinde yer açıp, bu açılan alanı da günden güne büyütürken öte yandan da salt çocuklara yönelik çalışmaları iş tutan yayınevlerinin varlığı da günden güne daha çok hissedilmektedir. Her şeyden evvel çocuk yayınları, pedagojik bir arka plana, görsel-estetik tasarım ve sunuma, dilsel lezzet, ironi, şaşırtma, gülümsetme, düşündürme özelliklerine de üst toplamda yer vermeyi bir yerde garanti etme statüsü ve endüstrisi olmak durumundadır.’ Diyerek yayıncılık anlayışlarını ve çocuk edebiyatı dünyasına dair fikirlerini okurlarıyla paylaşmıştı.

KLASİKLERİ BARBARA KİNDERMANN UYARLIYOR

Gergedan Yayınları, bir tür çocuk klasiği külliyatı kurma amacını taşıyor. İlk ürünleri Shakespeare, Goethe, Schiller gibi usta yazarların en önemli eserlerinden. Goethe’nin ‘Faust’u, Schiller’in ‘Haydutlar’ı, Shakespeare’ın ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ ve ‘Romeo ve Juliet’ini de bu amaçla özel bir çalışmayla çocuk okurlarına sunuyor. Barbara Kindermann’ın uyarladığı bu dört klasik kitap, Christa Unzner, Klaus Ensikat ve  Almud Kunert’in çizimleriyle buluşuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

24 Eylül’de görüşelim mi?

SONRAKİ HABER

Dilenci kılığında Hızır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...