27 Mayıs 2011 15:52

ANKA 40. yaşını kutluyor

GAZETECİ Altan Öymen’in 1972 yılında kurduğu ANKA Ajansı, haber yayınını tam 39 yıldır kesintisiz sürdürüyor. 12 Mart ara rejiminin ardından Türkiye’nin yaşadığı çalkantılı dönemde 1972 yılında kurulan ANKA’nın temel ilkeleri, özgür, bağımsız ve güvenilir bir habercilik anlayışına dayandırıldı. 26

Paylaş

Dünyadaki birçok ajans gibi ANKA da bir okul niteliği taşıyor. ANKA’da kuruluşundan günümüze 250’nin üzerinde haberci görev aldı. Ajans’ta çalışan ve yetişen pek çok isim, yazılı-görsel basında etkin görevler almaya devam ediyor. Çok sayıda önemli gazeteci yetiştiren ANKA, gazetecilik okulu olma niteliğini sürdürüyor. ANKA’nın yetiştirdiği birçok isim, halen Türk basınının kilit noktalarında genel yayın yönetmeni, başyazar, köşe yazarı, yönetici, temsilci başta olmak üzere gazeteciliğin çeşitli kademelerinde görevlerini yürütüyor. Uğur Mumcu, Nuri Çolakoğlu, Zafer Mutlu, Hasan Cemal, Sevgi Soysal, Osman Arolat, Derya Sazak gibi bir çok isim ANKA’da yetişen ya da bugünlere gelmesinde katkıda bulunan isimlerden bazıları.

ANKA Haber Ajansı Genel Müdür Vekili Nuri Sefa Erdem, 40. yaş dolayısıyla yayınladığı mesajda bir gazetecilik okulu, özgür, bağımsız, objektif haberciliğin timsali olarak ANKA’nın dünyada, bölgesinde ve Türkiye’de tarihe not düşmeye devam edeceğini söyledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Yalakalığın kitabını yazıyor’

SONRAKİ HABER

Tunceli Emek gazetesi tehditlere pabuç bırakmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...