22 Eylül 2013 16:24

Moroğlu'ndan elektroşok sorusu

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, polisin elektroşok cihazı kullanması haberleriyle ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, polisin bazı durumlarda elektroşok silahı kullanması için çalışma ba

Moroğlu'ndan elektroşok sorusu
Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, polisin elektroşok cihazı kullanması haberleriyle ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.
CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, polisin bazı durumlarda elektroşok silahı kullanması için çalışma başlattığı açıklamasını hatırlattı. ABD üretimi 100 elektroşok silahı alan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, bunların önce Ankara ve İstanbul'da deneneceğini açıkladığını hatırlatan Moroğlu, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şu soruları sordu: “Elektroşok silahı ölümcül bir silah mıdır? Elektroşok silahının alınmasının nedeni nedir? Bu silahların emniyete maliyeti ne kadardır? İnsan vücudundaki elektrik dengesini bozduğu, kalp pili takılmış kişilerde ölümcül olabileceği ifade edilen bu silahların nerelerde kullanılacağına hangi birim ya da makam karar verecektir? Bu silahların kullanım alanlarının değişmesi mümkün müdür? Haberlerde, 'cihaz başarılı bulunursa emniyet envanterine dahil edilecektir' denilmektedir. Burada söz edilen başarı kriteri nedir? Cihazın başarılı bulunup bulunmadığına kim karar verecektir?​” (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dedeler: Anayasadaki yerimize biz karar verelim

SONRAKİ HABER

13 haftalık bebek ameliyat edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...