24 Eylül 2013 15:39

Unutulmadılar

Ankara’da Gezi Şehitleri Aileleriyle Dayanışma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan aileler, katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Aileler evlatlarının "demokrasi ve özgürlük yolunda halkın şehitleri" olduğunu belirtti.  Anadolu Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konsere Gezi Direnişi, Roboski, Sivas katliamları ve Os

Unutulmadılar
Paylaş

Anadolu Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konsere Gezi Direnişi, Roboski, Sivas katliamları ve Ostim Patlaması’nda hayatını yitirenlerin aileleri katıldı. “Tarihin en güzel yerinde son sözü hep direnenler söyler” yazılı pankartın asılı olduğu salonda sık sık “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Her yer Taksim, Her yer direniş”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganları atıldı.

Konser öncesi Gezi şehitlerinin anneleri konuştu. Ethem Sarısülük’ün annesi kendilerine destek olmaya gelenlere teşekkür etti ve zafer işaretiyle gelenleri selamladı.  Ali İsmail Korkmaz’ın annesi oğlunun özgürlük yolunda ilerlerken şehit düştüğünü söyledi. Ali İsmail’in okula hazırlıklar yaptığını ekleyen anne Korkmaz, “İnşallah Alişimin yapamadığını siz gençler yapacaksınız” dedi. ‘GÖZÜM YOLLARDA KULAĞIM SESİNDE’

Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi ise olay günü evladının 1 saatlik izin alarak evden çıktığını ve o saatin kendisine zehir olduğunu belirtti. Evladının ölüm haberine inanamadığını ifade eden anne Ayvalıtaş, “Gözüm yollarda kulağım sesinde kaldı. Her an arkamdan sarılıp gelecekmiş gibi bekledim. Bayramda da bekledim yine gelmedi” diyerek salondakileri ağlattı.  Baba Ayvalıtaş da oğlunun adalet yolunda şehit olduğunu söyledi. Yandaş basına tepkili olan baba “İnsanın olmadığı yere koşan bir basın var” dedi. Baba daha sonra salona “Halkın şehitleri ölümsüzdür” sloganı attırdı.

Konsere katılmayan Ahmet Atakan’ın abisi duygularını salondakilere telefonla aktardı. Kardeşinin hayatını nasıl yitirdiğinin daha kesinleşmediğini ifade eden abi Atakan, “Kardeşim ne şekilde ölürse ölsün, o bizim özgürlük şehidimizdir” dedi. Halkı kışkırtmalara karşı uyanık olmaya çağıran abi, “Buna özen gösteriyoruz çünkü karşı karşıya gelen insanlar hayatını yitiriyor ve yeni analar ağlıyor” diye ekledi.

Medeni Yıldırım’ın abisinin ise yazılı mesajı salonda okundu. Ailelerden sonra söz alan sanatçı Şebnem Sönmez hayatını yitirenlerin acılarını unutmayacaklarını, kimseye de unutturmayacaklarını söyledi. Başına gelen gaz bombası kapsülü sonucu halen yoğun bakında olan B.E'ye alkışlarla mesaj gönderilen salonda, bir an önce gözlerini açması dileğinde bulunuldu.

Direnişte olan ve iş kazaları sonucu hayatını yitiren işçiler de unutulmadı ve sloganlarla hatırlatıldı.

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Yazar İhsan Eliaçık’ın da katılarak ailelere destek verdiği konserde konuşmaların ardından Kardeş Türküler, Bandista, İlkay Akkaya, Sevinç Eratalay, Mehmet Celal, Yasemin Göksü, Grup Munzur, Pınar Aydınlar, Tolga Sağ, Tayfun Talipoğlu, Tural Aslan ve Emel Mathlouthı sahne aldı.  (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Topbaş: Taksim’e bolca ağaç dikeceğiz

SONRAKİ HABER

Başbakanı amele pazarına çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...