22 Eylül 2013 11:23

Barzani açık ara önde

Irak Federal Kürdistan Bölgesi'nde dün yapılan ve 3 milyona yakın seçmenin oy kullandığı Bölgesel Kürt Parlamentosu seçimlerinde Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi’nin (IKDP) önde gittiği, tedavisi ülke dışında sürdürülen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin liderliğindek

Barzani açık ara önde
Paylaş

Cumartesi saat 07.00’de başlayan ve 10 saat süren oylamada 2 milyon 818 bin kayıtlı seçmen, Hewler(Erbil) kentindeki 111 sandalyeli Bölgesel Kürt Parlamentosu’nun üyelerini belirlemek için oy kullandı. Seçime katılımın yükek olduğu belirtildi. Seçmenler, 27 parti ile 4 bağımsız aday arasında seçim yaparken parti ve aday tercihlerinde bulundu.

Bölgesel Kürt Parlamentosu’nda 11 sandalye dini ve etnik gruplara ayrılırken, her partinin yüzde 30 kadın kotasının bulunduğu açıklandı.

Kurdistan TV, seçimden sonra yapılan açıklamaları canlı olarak ekrana getirirken, kesin sonuçların 5 gün içerisinde açıklanacağı belirtildi.

Resmi olmayan ilk sonuçlarda Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki IKDP rakiplerini geride bıraktı. IKDP’nin oy oranının yüzde 53 olduğu, Talabani liderliğindeki KYB’nin yüzde 21, iki Kürt grubun izlediği politikalara muhalefet eden Noşirvan Mustafa liderliğindeki ‘Goran’ hareketinin ise yüzde 22 oranında oy aldığı ifade edildi. Talabani’nin etkili olduğu Süleymaniye’de de KYB’nin ikinci sıraya gerilediği ifade edildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan'da kiliseye intihar saldırısı: 60 ölü

SONRAKİ HABER

Kenya'da AVM katliamı rehine kriziyle sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...