22 Eylül 2013 14:56

Pakistan'da kiliseye intihar saldırısı: 60 ölü

Pakistan'ın kuzey batısındaki Peşaver kentinde çifte intihar saldırısı gerçekleşti. Pakistan merkezli Geo TV'ye göre saldırılarda en az 60 kişi yaşamını yitirdi, 120 kişi ise yaralandı.Saldırının Pakistan Kilisesi'nin yanında bulunan Kohati Geçiti'nde gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırı sonrası güvenlik g&uum

Pakistan'da kiliseye intihar saldırısı: 60 ölü
Paylaş

Saldırının Pakistan Kilisesi'nin yanında bulunan Kohati Geçiti'nde gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırı sonrası güvenlik güçleri bölgeyi kordon altına aldı.

Görgü tanıkları, saldırının Hıristiyan cemaat pazar ayininden çıkarken gerçekleştiğini aktardı.

Olayın gerçekleştiği anda kilisede yaklaşık 500 kişi bulunduğu ifade edildi.

Peşaver Emniyet Müdürü Sahidzada Anees ölü sayısını doğrularken, saldırıda bir polisin öldüğü, birinin de yaralandığı belirtildi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, saldırı sonrası Hıristiyan toplumuyla dayanışma içerisinde olduklarını açıkladı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, radikal İslamcı örgütlerden şüpheleniliyor. Ülkede daha önce de Hıristiyan azınlığa yönelik saldırılar gerçekleşmişti.

Navaz Şerif'in Haziran ayında Başbakan olmasından bu yana İslamcı örgütler çok sayıda saldırı gerçekleştirdi. Şerif, Taliban başta olmak üzere söz konusu gruplarla barış arayışı içinde ancak Taliban görüşmelere başlamadan önce, Pakistan'ın tutuklu militanlarını serbest bırakmasını ve askerlerini ülkenin kuzeybatısındaki bölgelerden çekmesini istiyor. (DIŞ HABERLER)

Saldırının gerçekleştirildiği kilise

ÖNCEKİ HABER

Barış ödülünü ‘Kardeş Türküler’ aldı

SONRAKİ HABER

Barzani açık ara önde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...