21 Eylül 2013 18:00

İstihbarat teşkilatına ne gerek var?

Almanya’da İnsan Hakları Derneği, ‘Anayasayı koruma teşkilatlarına ihtiyacımız var mı?’ konulu basın toplantı düzenleyerek, bütün partilerin politikacılarına kurumun skandallarından sonra kapatılması yönünde çağrıda bulundu.İç istihbaratın demokrasi düşmanı ve kontrol edilemez bir kurum olduğunu ifade eden d

İstihbarat teşkilatına ne gerek var?
Paylaş

Almanya’da İnsan Hakları Derneği, ‘Anayasayı koruma teşkilatlarına ihtiyacımız var mı?​’ konulu basın toplantı düzenleyerek, bütün partilerin politikacılarına kurumun skandallarından sonra kapatılması yönünde çağrıda bulundu.
İç istihbaratın demokrasi düşmanı ve kontrol edilemez bir kurum olduğunu ifade eden dernek başkanı Till Müller-Heidelberg, 16 eyalette bulunan iç istihbarat kurumların hepsinin kapatılması halinde ülke genelinde güvenlik boşluğunun olmayacağına dikkat çekti.
“Şimdi hâlâ terör saldırısı tehlikesi olsa da bundan bizi Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) korumayacak. Kurumun hukuksal görevi anayasaya karşı girişimlerin bilgisini toplamak” diyen Müller-Heidelberg, “İstihbaratçıların bundan ne anladıklarını sundukları yıllık raporlarda görüyoruz.” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Her yer Feniş, her yer direniş'

SONRAKİ HABER

Almanya sandık başında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa