21 Eylül 2013 16:18

‘Çocuk gelinler’ soruldu

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, lisede okuyan öğrencilerin evlendikleri zaman açık liseye nakledilmesini içeren düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı. Bu düzenlemenin erken yaşta evlenmeyi ve çocuk gelin sayısını arttıracağını kaydeden Ata, “Çocuk yaşta evlenen kız çocukları sağlık ve eğitim başta olmak ü

‘Çocuk gelinler’ soruldu
Paylaş

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, lisede okuyan öğrencilerin evlendikleri zaman açık liseye nakledilmesini içeren düzenlemeyi Meclis gündemine taşıdı. Bu düzenlemenin erken yaşta evlenmeyi ve çocuk gelin sayısını arttıracağını kaydeden Ata, “Çocuk yaşta evlenen kız çocukları sağlık ve eğitim başta olmak üzere pek çok alanda haklarından mahrum edilmekte ve psikolojik ve fiziksel travmalara maruz kalmaktadır” diyerek uyardı.
Ata, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle sunduğu önergede 7 Eylül 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre, e-okul sistemi aracılığıyla açık öğretim lisesi veya mesleki açık öğretim lisesine devam edebilecekleri düzenlemenin akıbetini sordu.
Ata’nın yanıtlanmasını istediği diğer sorular ise şöyle: TÜİK verilerine göre, Türkiye’nin kadınlarda eğitim durumu açısından 135 ülke arasında 98. sırada olduğu düşünüldüğünde, kız çocukların örgün eğitime devamını sağlamak amacıyla alınması planlanan önlemler nelerdir? Bakanlık olarak, erken yaşta evlilikleri önlemek ve “çocuk gelin” gerçekliğine bir çözüm üretebilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa çalışmalar yapmakta mısınız?
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alevi sorgusuna suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Ayrımcı sözlük Mecliste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...