21 Eylül 2013 16:18

Alevi sorgusuna suç duyurusu

HAKKINDA soruşturma yürütülen Mamak Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesinde görev yapan okul Müdür Yardımcısı Tuncer Küllücek, kendisini şikayet eden Öğretmen Suat Özcan ve İl Müfettişi Cengiz Karahan’ı “ikisi de Alevi” diyerek Bakanlığa şikayet etmişti. Bakanlık müfettişleri ise, okula gelerek

Alevi sorgusuna suç duyurusu
Paylaş

HAKKINDA soruşturma yürütülen Mamak Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesinde görev yapan okul Müdür Yardımcısı Tuncer Küllücek, kendisini şikayet eden Öğretmen Suat Özcan ve İl Müfettişi Cengiz Karahan’ı “ikisi de Alevi” diyerek Bakanlığa şikayet etmişti. Bakanlık müfettişleri ise, okula gelerek Özcan’ın  “Alevi olup olmadıklarını” soruşturmuş, İl Müfettişi Karahan’ın da ifadesini almıştı. Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube de skandal soruşturma hakkında suç duyurusunda bulundu.
Ankara Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Doğan Kaya, MEB’in Anayasanın “Özel hayatın gizliliği” başlıklı 20. maddesini ve “Din ve vicdan hürriyeti” başlıklı 24. maddesini ihlal ettiğini söyledi. Kişilerin dini inançlarının inceleme-soruşturma konusu olamayacağını belirten Kaya, Şube Üyesi Suat Özcan’ın mezhebi konusunda yapılan sorgulamanın yasalara aykırı olduğunu ifade etti. Kaya, “MEB’in söz konusu skandal soruşturması, dini inanç ve kanaati açıklamaya zorlama kapsamında olduğundan soruşturma emrini verenler ve yürütülenler hakkında kamu davası açmak için buradayız. Eğitim Sen olarak her türlü ayrımcı ve ötekileştirici uygulamanın karşısında olduğumuz gibi bugün de Suat Hocamızı yalnız bırakmıyoruz” diye konuştu. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’de otoyol forumu

SONRAKİ HABER

‘Çocuk gelinler’ soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...