21 Eylül 2013 16:06

Süper Lig’de ilk derbi

SPOR Toto Süper Lig’in 2013-2014 sezonundaki ilk derbisi bu akşam oynanacak. Tarihlerinde 262 kez karşılaşan Beşiktaş ve Galatasaray bugün bir kez daha Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaşıyor.262 maçın 93’ünü kazanmayı başaran Galatasaray, rakibine 83 kez boyun eğdi. İki ezeli rakibin 86 maçı da berabere bitti.Sl

Süper Lig’de ilk derbi
Paylaş

SPOR Toto Süper Lig’in 2013-2014 sezonundaki ilk derbisi bu akşam oynanacak. Tarihlerinde 262 kez karşılaşan Beşiktaş ve Galatasaray bugün bir kez daha Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaşıyor.
262 maçın 93’ünü kazanmayı başaran Galatasaray, rakibine 83 kez boyun eğdi. İki ezeli rakibin 86 maçı da berabere bitti.
Slaven Bilic’in takımın başına geçmesi ile koşan, önde basan ve savunmasını da sağlama alan siyah beyazlılarda Hugo Almeida, hem takımın hem de ligin en golcü oyuncusu durumunda. Fırsatçılığını ve takipçiliğini gösteren Almeida, sarı kırmızılıların çalkantılı olan savunmasını zorlayacaktır. Takımın maestrosu Manuel Fernandes ise duran toplarda, kontra ataklarda, set oyunlarında kısacası her pozisyonda 3 puanı getirecek hamleyi yapabilir.
Birçok kişinin oturmuş kadrosu ile şampiyonluk için favorisi olan Galatasaray ise bu maçı çıkış karşılaşması olarak algılıyor. Real Madrid karşısında alınan 6-1’lik hezimetten sonra Terim’in öğrencileri, Beşiktaş maçında moral toplamak istiyor.
Sarı kırmızılılar formsuzluğu ile taraftarın tepkisini çeken Burak Yılmaz, Emmanuel Eboue ve Selçuk İnan’ın da bu maçla birlikte toparlanmasını arzu ediyor. Son 5 maçın 3’ünü kazanmayı başaran sarı kırmızılılar, rakibi ile 2 kez berabere kaldı.
Fırat Aydınus’un yöneteceği karşılaşma saat 19.00’da Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.
Beşiktaş taraftarları ayrıca 132 desibellik ses rekorunu da kırmayı deneyecek. Siyah beyazlıların, 34. dakikada ‘Her yer Taksim her yer direniş’ tezahüratı ise derbide nasıl şekilleneceği merak konusu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Anter ödülleri verildi

SONRAKİ HABER

Geç açılanların finali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...