24 Eylül 2013 15:40

Anter ödülleri verildi

21’incisi düzenlenen Musa Anter Gazetecilik ve Basın Şehitleri Ödülleri Diyarbakır’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende ‘Yazılamayan haberler’ için tüm tutuklu gazeteciler adına en son tahliye edilen gazetemiz muhabiri Sadiye Eser'e de Jüri Özel Ödülü verildi.TUTUKLU GAZETECİL

Anter ödülleri verildi
Paylaş

TUTUKLU GAZETECİLERLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Törende Kürt basın geçmişini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı Gecede Musa Anter'in sesinden ‘Nevala Kasaba’ şiiri çalınırken, sahne alan sanatçı Farqin ve Dicle Fırat Kültür Merkezi çocuk erbane grubu ezgilerini Apê Musa'ya atfetti. Törenin açılış konuşmasını yapan Dicle Haber Ajansı'nın Kürtçe editörü Çetin Altun, 25 Eylül'de İstanbul'da görülecek olan tutuklu gazetecilerin davasına katılım çağrısında bulundu.

Açılış konuşmasının ardından Kürtçe haber dalında birincilik ödülünü alan ANHA muhabiri Dildar Aryen'in ödülünü, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir verdi.

GEZİ’DE HAYATLARINI KAYBEDENLER İÇİN

Türkçe haber dalında birincilik ödülü, Radikal Gazetesi'nden Mesut Hasan Benli'nin “Samimiyetine güvenilmez' Kürtler” haberi ile Dicle Haber Ajansı'ndan (DİHA) Hayri Demir ve Hasan Yoldaş'ın "İşte ambulansın Şahin Öner'i karakoldan aldığının kanıtı" ortak haberine verildi.

Ödülünü BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak’tan alan Mesut Hasan Benli tutuklu gazetecilere vurgu yaparak gazeteciler üzerindeki baskının son bulmasını istediklerini anlattı.

Kışanak ise yaptığı konuşmada, "Eğer özgür basın geleneği olmasaydı, bu ülke karanlıkta kalacak, bu ülke Kürt sorununu duymayacaktı. Kürt halkının direnişi tarihe doğru bir şekilde yazılamayacaktı. Türkiye birçok sorunun yanı sıra kusurlu bir medyaya sahiptir. Herkes özgür basına, kendi medyasına sahip çıkmalıdır” dedi. DİHA muhabirleri Hayri Demir ve Hasan Yoldaş'a ödüllerini Prof. Dr. Baskın Oran verdi.

ANTER: BABAMIN DALLARISINIZ

Gurbetelli Ersöz Özel Ödülü, Türkiye'de tek kadın haber ajansı olan JINHA’ya verildi. JINHA’nın ödülünü Musa Anter'in çocukları tarafından verildi. Rahşan Anter, "Babamın öldürülmesinin 21'inci yılında bir aradayız. Siz babamın dallarısınız, babam da çınar ağacıydı" dedi.

Jüri özel ödülleri ise Gün Tv'den "El Qaide+ Huzbıllah+ El Nusra: Komkujiya Kurdan" başlıklı haber ile Ömer Tur ve Enwer Şin'e, İkinci jüri özel ödülü ise, "Jina ku cerdevan tecawizê wê kir dawî li jiyana xwe anî" haberi ile DİHA muhabiri Erdoğan Altan'a verildi. Türkçe haber dalında Jüri Özel Ödülleri ise, Dicle Haber Ajansı'ndan Hülya Emeç ve Güler Can'ın "Bir fotoğrafın tanıklığı" haberine verildi.

EMEK ÖDÜLÜ

Gecede Emek Ödülü ise, Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın yönetmenlerden Hüseyin Aykol'a verildi. Karikatür birincilik ödülü "Göğün Rengi" eseriyle katılan Musa Keklik'e verildi. Karikatür jürisi ayrıca, "Adalet" isimli eseri ile Bêrîvan Ayral, "Göç" isimli eseriyle Mahmut Ulusan ve "Üç- Beş Ağaç- Üç- Beş İnsan" eseriyle Mürteza Dağ'a da Jüri Özel Ödülü'nü layık gördü. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deri İş: Sendika engellenemeyecek

SONRAKİ HABER

Süper Lig’de ilk derbi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa