27 Mayıs 2011 15:16

Almanya’da virüs paniği sürüyor

ALMANYA’nın kuzeyinde görülen ölümcül EHEC (Enterohämorrhagische Escherichiacoli) adlı bakteri can kayıplarına sebep olmaya devam ediyor.Beş kişinin öldüğü hasta sayısının 800’e yaklaştığı Kuzey Almanya’da ölü sayısının artabileceğine vurgu yapan uzmanlar özellikle salatalık ve pişirilmeden ye

Almanya’da virüs paniği sürüyor
Paylaş

ALMANYA’nın kuzeyinde görülen ölümcül EHEC (Enterohämorrhagische Escherichiacoli) adlı bakteri can kayıplarına sebep olmaya devam ediyor.

Beş kişinin öldüğü hasta sayısının 800’e yaklaştığı Kuzey Almanya’da ölü sayısının artabileceğine vurgu yapan uzmanlar özellikle salatalık ve pişirilmeden yenilen sebzelerin tüketilmemesi konusunda çağrı yapıyor.

EHEG virüsüne bağlı olarak daha önce 3 kişi hayatını kaybederken, Schleswig Holstein ve Aşağı Saksonya’da 2 kadın daha bu virüs sebebiyle öldü.

Hamburg’da hasta sayısı 300’ü geçerken, Schleswig Holstein’de 200’ü, Aşağı Saksonya’da 159, Bremen’de 78 ve Mecklenburg Vorpommern eyaletinde ise 23’ü buldu. Hastalığı kesinleşen bazı hastalar karantinaya alındı.

SALATALIK YEMEYİN!

Ölü sayısının artabileceğine dikkat çeken uzmanlar özellikle salatalık, domates ve marul gibi çiğ olarak tüketilen sebzelerden uzak durulması tüketilmemesi çağrısı yapıyor.
Hamburg Sağlık Bakanı Cornelia Prüfer-Storcks, Hamburg Hijyen Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada EHEC virüslü bakterilerin İspanya’dan geldiğini açıkladı. Virüsün sadece salatalıktan bulaşabileceğini söylemek için erken olduğuna işaret eden Prüfer-Storcks kesin sonucun tüm bulguların bir araya getirildikten sonra açıklanacağını ifade etti.

Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada ise salatalık, domates ve marul türü yapraklı ve pişirilmeden tüketilen hiçbir sebzenin yenmemesi istendi.

Bu arada Kuzey Almanyalı çiftçiler yetiştirdikleri sebzelerin sağlıklı olduğunu belirten bir açıklama yaparak incelemelerin bunu ispatladığını belirtti. Mecklenburger Üretici Kooparatifi Genel Müdürü Klaus-Dieter Wilke, çoğu toptancı müşterinin ürünleri geri gönderdiğini belirterek, çiftçilerin durumunu dramatik olarak nitelendirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'de polis yine ateş açtı

SONRAKİ HABER

Tacikistan ve Fransa tatbikatta ortak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...