21 Eylül 2013 13:54

Demirtaş’tan Başbakan'a deve kuşu tepkisi

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın demokratik çözüm sürecinde kullandığı sert dili eleştirdi.Bingöl’de BDP İl Örgütü tarafından parti binası önünde miting düzenlendi. Mitinge, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP’li Vekiller İdris Baluken ve Nursel Aydoğan da

Demirtaş’tan Başbakan'a deve kuşu tepkisi
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın demokratik çözüm sürecinde kullandığı sert dili eleştirdi.
Bingöl’de BDP İl Örgütü tarafından parti binası önünde miting düzenlendi. Mitinge, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP’li Vekiller İdris Baluken ve Nursel Aydoğan da katıldı.

Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmede, Öcalan’ın muhataplarına karşı kullandığı saygılı dile dikkat çeken Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın aynı dikkati göstermeyerek, ‘terörist başı’ sözünü kullandığını hatırlattı. Demirtaş, “Bu halk bunu kabul etmez. Bu anlayışların değişmesi lazım, çünkü barış yiğitlerin işidir. Sayın Öcalan ile görüştüğünü bütün dünyanın bilmesine rağmen sen deve kuşu gibi başını kuma gömmüşsün. Sanki kimsenin bundan haberi yokmuş gibi. Madem bütün dünya biliyor sen de rahatla biraz. O kadar saklanmana, korkmana gerek yok. Bu normal olandır. Bugüne kadar dağlarda silahların, şehirlerde bombaların patlaması anormaldi. Şimdi bunu içinize sindirmeniz lazım” diye konuştu.

ARINÇ’A YANIT

Ana dilinde eğitim hakkı konusuna değinen Demirtaş, ana dilin doğuştan gelen bir hak olduğunu belirterek, “Ana dilde eğitim isteyen Kuzey Irak’a gitsin” diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a tepki gösterdi. Demirtaş, “Buradan Hükümet Sözcüsü’ne sesleniyorum. 25 sene kendi ana dilinde eğitim almışsın, ama sana yaramamış. Kürtçe öğren belki o sana yarar. Hatta iki kelime Zazaca öğren ufkun açılsın” dedi.

Karlıova ilçesinde husumetli ailelerin barış yemeğine katılan Selahattin Demirtaş, Mardin’de gerçekleşen ve 3’ü çocuk 2’si kadın 5 kişinin öldüğü kan davası saldırısını lanetledi. Demirtaş, “O rezilliği yapanlar buraya baksınlar, kahramanlık, cesaret, yiğitlik budur, yiğitlik barışa yürümektir” dedi. (BİNGÖL)

ÖNCEKİ HABER

‘Memur-Sen’le Çalışma Bakanı'

SONRAKİ HABER

Esad'ın sunduğu kimyasal listesi inceleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...