04 Ekim 2013 14:28

Ergin: Paket idari yönden tamamlanacak

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, demokratikleşme paketinin idari yönden değişikliklerinin Kurban Bayramı öncesi tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.Sadullah Ergin, Aksaray’da çeşitli açılışlara katıldı. Necmiye- Mehmet Yazıcı Kız Meslek Lisesi, kız öğrenci yurdu ve spor salonundan oluşan Yazıcı Kampü

Ergin: Paket idari yönden tamamlanacak
Paylaş

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, demokratikleşme paketinin idari yönden değişikliklerinin Kurban Bayramı öncesi tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

Sadullah Ergin, Aksaray’da çeşitli açılışlara katıldı. Necmiye- Mehmet Yazıcı Kız Meslek Lisesi, kız öğrenci yurdu ve spor salonundan oluşan Yazıcı Kampüsünün açılış törenine katıldı.  

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Ergin, demokratikleşme paketiyle ilgili soru üzerine paketin idari yönden değişikliklerinin Kurban Bayramı öncesi tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Başbakanımız, demokratikleşme paketini açıkladı. O yönde çalışmalar devam ediyor. Dün gece de detaylarına ilişkin birtakım bilgiler verildi. Bayram öncesinde idari yönden değişiklik gerektiren hususlar büyük ölçüde tamamlanması öngörülüyor. Bayramdan sonra da temenni ediyorum ki yasal düzenleme gerektiren konuların düzenlemesi Bakanlar Kurulu üzerinden parlamentoya ulaşır diye öngörüyoruz.’’

HAKİM VE SAVCILARDA BAŞÖRTÜSÜ

Başörtüsüyle ilgili hakım ve savcılarda düzenlemeye yapılıp, yapılmayacağı soru üzerine ise Bakan Ergin, şunları söyledi: “‘Kılık kıyafet yönetmeliğinin 5’inci maddesinde sınırlamalar var. Bizler o yasaklamaları kaldırıyoruz. Her şey çok net, kafa karıştıracak da bir şey yok. Yine aynı kılık kıyafet yönetmeliğinin 6’ncı maddesinde ise, bu yönetmelikteki düzenlemelerden istisna tutulan konular var. 6’ncı maddeki istisnalar aynen korunuyor.” (AksarayDHA)

ÖNCEKİ HABER

Hastane değil şirketlere darphane

SONRAKİ HABER

Antepli işçiler: Aramıza kan sokmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...