22 Şubat 2011 23:12

İran gemileri Süveyş’te

SÜVEYŞ Kanalı’ndan Akdeniz’e çıkacakları açıklanan, İsrail’in provokasyon olur demesi sonrasında geçişleri ertelenen İran’ın savaş gemileri Süveyş Kanalı’na girdi. Geçtiğimiz hafta İran, iki savaş gemisinin eğitim amaçlı olarak Süveyş Kanalı’ndan geçeceğini açıklamış, İsr

İran gemileri Süveyş’te
Paylaş

SÜVEYŞ Kanalı’ndan Akdeniz’e çıkacakları açıklanan, İsrail’in provokasyon olur demesi sonrasında geçişleri ertelenen İran’ın savaş gemileri Süveyş Kanalı’na girdi. Geçtiğimiz hafta İran, iki savaş gemisinin eğitim amaçlı olarak Süveyş Kanalı’ndan geçeceğini açıklamış, İsrail bu gelişmeyi “provokasyon ve küstahlık” olarak değerlendirmişti.
Pazar günü Süveyş Kanalı’ndan geçmesi beklenen ancak son anda geçişleri 48 saat ertelenen iki savaş gemisinin kanala girdiği bildirildi. Bir kanal yetkilisi, dün sabah saatlerinde kanala giren iki İran gemisinin Suriye’ye gitmek üzere Akdeniz’e doğru yol aldığını belirtti.  Gemiler Suriye’de tatbikata katılacak.
2 geminin Süveyş Kanalı’nı kullanması için, 290 bin dolar ödeniyor. Mısır, gemilerde askeri teçhizat, nükleer ya da kimyasal madde taşınmayacağı garanti edilince, geçişe izin verdi.
Gemiler, 1979’daki İslam Devrimi’nden bu yana, kanaldan geçen ilk İran savaş gemileri oldu.

ÖNCEKİ HABER

Bahreynli Şiiler eşitlik istiyor

SONRAKİ HABER

Yeni Zelanda ve Filipinler’de deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...