20 Eylül 2013 15:48

Mardin'deki saldırıyla ilgili 4 kişi gözaltında

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, cezaevinde önünde 5 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada "yapılan soruşturmada olayı gerçekleştiren kişilerin birden fazla oldukları ve kısa namlulu silah kullandıkları, ancak başlarına kar maskesi veya herha

Mardin'deki saldırıyla ilgili 4 kişi gözaltında
Paylaş

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, cezaevinde önünde 5 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada "yapılan soruşturmada olayı gerçekleştiren kişilerin birden fazla oldukları ve kısa namlulu silah kullandıkları, ancak başlarına kar maskesi veya herhangi bir kamuflaj giysisi takmadıkları tespit edilmiştir" denildi.

Arazi anlaşmazlığı üzerine Erkan ile Süer ve İpek aileleri arasında yaşanan husumet sonucu dün Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde dün meydana gelen silahlı saldırıda Emine İpek (27) çocukları Mizamettin (7) ve Narin (10) ile Ayşe Süer (38) ve oğlu Süleyman (4) yaşamını yitirdi. Yaşanan saldırı sonrası hayatını kaybedenlerin cenazeleri bugün Diyarbakır'da defnedilirken, saldırganları aramaya dönük çalışmalar dünden bu yana aralıksız sürdü. Failleri bulunmasına dönük Mardin'in Savur ilçesine bağlı Yayla köyüne yönelik dün düzenlenen baskında isimleri öğrenilemeyen 3 kişinin gözaltına alınarak, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenilirken, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar tarafından açılan soruşturmaya ilişkin yazılı açıklamada bulunuldu. Başsavcı Dündar tarafından yapılan açıklamada saldırıyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca olayla ilgili iddia edildiği gibi faillerin yüzlerinin kamuflajlı olmadığı bilgisi de paylaşıldı.

Başsavcı Dündar yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "19.09.2013 tarihinde, Mardin Cezaevi önünde, yapılan silahlı saldırı sonucunda, Ayşe Sürer (38), Süleyman Fırat Sürer (4), Emine İpek (27), Nizamettin İpek (7) ve Narin İpek (10) isimli kişiler olay yerinde öldürülmüştür. Ölen kişilerin, cezaevine, tutuklu yakınlarını ziyaret amacıyla geldikleri anlaşılmıştır. Yapılan soruşturmada olayı gerçekleştiren kişilerin birden fazla oldukları ve kısa namlulu silah kullandıkları, ancak başlarına kar maskesi veya herhangi bir kamuflaj giysisi takmadıkları tespit edilmiştir. Saldırı olayının, daha önceki olaylarla bağlantılı olarak iki aile arasındaki husumetten kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Cezaevi güvenlik kameraları başta olmak üzere ilimizde bulunan tüm güvenlik kameralarının incelenmesine devam edilmektedir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla dört kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma halen devam etmektedir." (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

'Protestolarla vakit geçiremeyiz'

SONRAKİ HABER

Punto Deri’de işten atmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...