20 Eylül 2013 15:31

Ortadoğu’da milyarder ‘üretimi’

Dünyadaki süper zenginlerin sayısında en hızlı artış Ortadoğu ülkelerinde görülüyor. Gelir dağılımındaki eşitsizliğin hızla büyüdüğü Ortadoğu ülkelerinde yoksulluk arttığı gibi, zenginlik de tekelleşiyor.Wealth-X ve UBS tarafından hazırlanan küresel servet raporuna göre Ortadoğu’da 'ultra yü

Ortadoğu’da milyarder ‘üretimi’
Paylaş

Dünyadaki süper zenginlerin sayısında en hızlı artış Ortadoğu ülkelerinde görülüyor. Gelir dağılımındaki eşitsizliğin hızla büyüdüğü Ortadoğu ülkelerinde yoksulluk arttığı gibi, zenginlik de tekelleşiyor.
Wealth-X ve UBS tarafından hazırlanan küresel servet raporuna göre Ortadoğu’da 'ultra yüksek değere sahip fert' sayısı geçen yıl yüzde 15, bu kişilerin birleşik servetinin değeri ise yüzde 23.9 arttı. Bölgede 5 bin 300 süper zengin yaşadığı ve servetlerinin toplam değerinin 880 milyar doları bulduğu kaydedildi.
Bölgenin en büyük ekonomisine sahip Suudi Arabistan’daki süper zengin sayısı ise bin 360 olarak açıklandı ve bu kişilerin serveti 285 milyar doları buldu. Krallıktaki 64 milyarderin serveti 204 milyar dolara ulaşırken incelenen ülkeler arasında bunun en yüksek oran olduğu belirtildi.
Ortadoğu’da ikinci sırada bin 50 süper zengin (190 milyar dolar) ile Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı ve ardından 37 süper zengin (45 milyar dolar) ile Kuveyt geldi. (Dubai/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Tüketici kredileri yükseldi

SONRAKİ HABER

'Protestolarla vakit geçiremeyiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...