20 Eylül 2013 16:10

İhaledeki telaşın sebebi ne?

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), kamuoyunda ODTÜ yolu olarak bilinen ve ODTÜ arazisindeki 3 bin ağacı yerinden edecek otoyol projesinin, yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. İMO, yolun ihale ediliş biçiminin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'na aykırı olduğuna dikkat çekiyor. Odadan

İhaledeki telaşın sebebi ne?
Paylaş

BELEDİYENİN HUKUK TANIMAZLIĞI

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Selim Tulumtaş düzenlediği basın toplantısında, otoyol projesindeki diğer hukuksuzlukları da sıraladı. İhale biçiminin Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Belediyeler Kanunu’na aykırı olduğunu söyleyen Tulumtaş, yerel yönetimlerde dahil birçok kamu kuruluşunda katılımcı yöntemlerle karar alınması gerektiğini ancak buna uyulmadığını dile getirdi. Herhangi bir stratejik plan yapılmadan projenin ihaleye çıkarıldığını belirten Tulumtaş, ihalenin Çevre Kanunu’na da aykırı olduğunu söyledi. Tulumtaş, “olası çevreye olan etkileri konusunda Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) yapılmak zorundadır. ÇED raporu hazırlanmadan proje hakkında yatırım yapılması ya da ihale edilmesi söz konusu olamaz. İlgili yol projesi ÇED süreci işletilmeden ihaleye çıkarılmış ve hiçbir değerlendirilme yapılmamıştır” dedi.  (Ankara/EVRENSEL)

YOL PROTESTOSUNA POLİS SALDIRISI

Otoyol projesi haftalardır protestolara eden oldu. Önceki gecede otoyol inşaatını protesto etmek isteyen 100. Yıl Mahallesi halkına ve ODTÜ’lü öğrencilere polis sert müdahale etti. ODTÜ öğrencileri üniversitenin A4 kapısından yürümek isterken, mahalle halkı ise pazar yerinden şantiyeye yürüdü. Polis; TOMA’lar, akrep ve helikopter eşliğinde iki eyleme de saldırdı. Eylem boyunca plastik mermi, gaz bombası ve tazyikli suyla süren müdahale sonucu 3 öğrenci hafif yaralandı. Saatlerce süren müdahalede polis, A4 kapısına yaklaşmak isteyen gazetecilere de plastik mermi sıktı. Polis müdahalesi eyleme katılmayan vatandaşları da etkiledi. Gece boyunca A4 kapısı yakınındaki binalar içinde durulamaz hale geldi.

ÖNCEKİ HABER

Kulaklarını çek demediği kaldı

SONRAKİ HABER

Gül: Birinci Cenevre vakit kaybıydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...