20 Eylül 2013 13:38

Star ve Yenişafak’ın yasa dışı örgüt bulma çabası

Star gazetesi ve Yenişafak gazetesi Gezi Parkı eylemlerini gizli bir yapılanmaya ve eylemlerin altında derin bir gücün olduğunu ileri sürmeye devam ediyor.Star gazetesinin manşetinde ‘İşte Gezi’deki örgüt haritası’ başlığını kullandı ve eylemlere katılanları, Twitter gibi sosyal medya ile eylem duyurusu yapanları rakamlara dök

Star ve Yenişafak’ın yasa dışı örgüt bulma çabası
Paylaş

Star gazetesinin manşetinde ‘İşte Gezi’deki örgüt haritası’ başlığını kullandı ve eylemlere katılanları, Twitter gibi sosyal medya ile eylem duyurusu yapanları rakamlara döktü.
Gazete Gezi Parkı eylemlerine 3 milyon 545 bin kişinin katıldığını söyledi. Spotunda da “Bütün yasa dışı örgütlerin alana indiği olayların en etkin örgütü MLKP’yi SDP ve DHKP-C takip etti… 20 Twitter hesabı, günde 5 bin tweetle olayları örgütlerken, 2.5 milyon İngilizce tweet atıldı” dedi.

Yasa dışı vurgusunun sık sık yapıldığı haberini İçişleri Bakanlığının Gezi Parkı süreciyle ilgili hazırladığı rapora dayandırdı.
Star gazetesi haberde Gezi eylemlerini yapan, planlayan ‘yasa dışı örgütler’in önceki gün de ODTÜ yerleşkesi ve Yüzüncüyıl Mahallesi’nde eylem yaptığını savundu
Yenişafak gazetesi de benzer bir dil kullandı. Birinci sayfasından verdiği haberde “Gezi Şartlı Burs” manşetini kullandı. Gazete “Gezi olaylarıyla gerilimi tırmandıran Halkevleri-Öğrenci Kollektiflerinin üniversite öğrencilerine eylemlere katılma şartıyla burs verdiği ileri sürüldü” ifadelerine yer verdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ethem’in duruşması 23 Eylül'de

SONRAKİ HABER

İsmail Saymaz’a linç kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa