20 Eylül 2013 12:54

'Paketi önümüzdeki hafta açıklayacağız'

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, paradan 6 sıfırın atılmasının ekonomide bir devrim olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, 2000 yılı öncesi Türkiye'de çalışan nüfusun 21 milyon olduğunu şimdi ise bu sayının 26 milyon olduğunu söyledi. Erdoğan, Gezi Park

'Paketi önümüzdeki hafta açıklayacağız'
Paylaş

'GENÇLERE GEÇMİŞİ ANLATMALIYIZ'

Erdoğan, "Bugünün gençleri işkencelere, faili meçhullere şahit olmayacak. Bugün dünden çok iyi bir yerdeyiz. İnşallah yarın daha iyi olacağız. Ancak gençlere nereden geldiğimizi anlatmak zorundayız. 27 Mayıs öncesinde gençlerin nasıl kullanıldığını anlatmak durumundayız. 12 Eylül öncesini anlatmak lazım" dedi. Erdoğan konuşmasının devamında hizmetlerini anlatırken, genişletilmiş yolları ise "devrim" olarak nitelendirerek, "Urfa-Antep arasında 3 gidiş 3 geliş yol yaptık" dedi.

İNKAR VE ASİMİLASYON POLİTİKALARINA SON VERİLMİŞ!

Erdoğan, ret, inkar ve asimilasyon politikalarına kendilerinin son verdiğini ileri sürerek, "Eğer şartlar müsait olsaydı, 11 yıl önce iktidara geldiğimiz gün bütün bu reformları yapmak isterdik. Ama nelerle uğraştığımızı ve hangi aşamalardan geçtiğimizi sizlerde çok iyi biliyorsunuz" dedi. "Demokratikleşme paketi"ne değinen Erdoğan, "Önümüzdeki hafta içinde sadece bu konuya yönelik bir basın toplantısı ile paketi duyuracağız. Kimileri olur olmaz şeyler ilan ediyorlar. Yapılan yorumların tamamı afakidir. Çalışmaları tamamlayıp açıkladığımızda toplumun her kesiminin memnun olacağını ifade etmek isterim. Bunu 11 yıllık bir zincirin halkası olarak yapıyoruz. Kongremizde neyi söylediysek, onları yapmaya devam ediyoruz. Elbette ki demokratikleşme uzun bir süreçtir. Açıklayacağımız paket son değildir bir aşamadır. Ama çok önemli bir aşamadır" diye konuştu. Erdoğan, teşkilatına ile paketi halka anlatmasını söyledi.

'SİYASİ KÜRTÇÜLÜK YAPANLAR VAR'

Erdoğan, "Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum; Bu ülkede siyasi Kürtçülük yapan mahfiller var. Sadece yerel hizmetler noktasında yerel partilerin bu siyasi partide olduğu yerlerde ne hizmeti üretiyorlar bunlara bakın. Birde AKP'li belediyelere bakın. İdeoloji ile ne mide doyar ne de insanca yaşama imkanı bulunur" diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Santral grevinin altından 'ayrımcılık' da çıktı!

SONRAKİ HABER

Fazıl Say’a tekrar 10 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...