27 Mayıs 2011 14:49

YARSAV’dan Adliye’de biber gazına tepki

YARSAV Yönetim Kurulu, İstanbul Şişli Adliyesi’nde görülmekte olan bir uyuşturucu davasında tanıklık yapmak üzere çağrılan 3 polis memurunun, adliyede beklemeye tahammül etmeyerek vatandaşlara ve adliye personeline biber gazı sıktıklarını bildirerek, olayı kınadı.“Son dönemde özellikle siyasi iktidarın öncül

YARSAV’dan Adliye’de biber gazına tepki
Paylaş

YARSAV Yönetim Kurulu, İstanbul Şişli Adliyesi’nde görülmekte olan bir uyuşturucu davasında tanıklık yapmak üzere çağrılan 3 polis memurunun, adliyede beklemeye tahammül etmeyerek vatandaşlara ve adliye personeline biber gazı sıktıklarını bildirerek, olayı kınadı.

“Son dönemde özellikle siyasi iktidarın öncülüğünde bazı kesimler tarafından yargının toplum nezdinde saygınlığının azaltılması çabasının yoğun bir şekilde yürütüldüğü” belirtilen açıklamada,  “yaşanan bu olayın basit bir kendini bilmezlik ya da fütursuzluk olmadığı, yargıya yönelik sistematik itibarsızlaştırma çabalarının bir ürünü olduğu, adliye bünyesinde güç kullanma cüret ve cesaretinde bulunma fiili ile kamu görevlisi sıfatının ancak böylesine bozulmuş bir ortamda yan yana gelebileceği” kaydedildi.

Açıklamada, “YARSAV olarak toplumun yargıya yönelik bir güven bunalımına düşürülerek, yargının etkinliğinin azaltılmasının kimseye bir yarar sağlamayacağını ve bağımsız yargının, yargının yıpratılmasından medet umanların da en büyük güvencesi olduğunun bilinmesi istiyoruz” denildi. Açıklamada olaydan etkilenen yargıç ve Cumhuriyet savcıları ile adliye personeline ve vatandaşlara “geçmiş olsun” dilekleri iletildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Üresine bu cesareti AKP veriyor’

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: ‘ikna olmadık’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...