19 Eylül 2013 22:08

Kazova işçileri direnişlerinin 200'üncü gününde

Tazminatları ödenmeden işten atılan ve 200 günden bu yana direnişte bulunan Kazova Tekstil işçileri, direnişlerini büyüteceklerini vurguladı.Tazminatları verilmeden işten atılan Kazova Tekstil işçileri, başlattıkları direnişin 200'üncü gününde Mecidiyeköy metrobüs çıkışından Şişli Cami ön&u

Kazova işçileri direnişlerinin 200'üncü gününde
Paylaş

Tazminatları ödenmeden işten atılan ve 200 günden bu yana direnişte bulunan Kazova Tekstil işçileri, direnişlerini büyüteceklerini vurguladı.

Tazminatları verilmeden işten atılan Kazova Tekstil işçileri, başlattıkları direnişin 200'üncü gününde Mecidiyeköy metrobüs çıkışından Şişli Cami önüne yürüyüş düzenleyerek, açıklama gerçekleştirdi. "Kazova işçileri dayanışmaya çağırıyor" ile direniş fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan işçiler, sık sık, "Zafer direnen emekçinin olacak", "Yaşasın Kazova direnişimiz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Taksim Meydanı'na yürümek isteyen işçilere polis barikat kurarak, engel oldu. Şişli Cami önüne kadar yapılan yürüyüşün ardından burada basın açıklaması yapıldı.

İşçiler adına konuşan Bülent Ünal, 27 Şubat 2013 tarihinden bu yana direnişte olduklarını belirterek, "Direnişimizi başlatmamızın ardından 2 ay boyunca çeşitli eylemlerle sesimizi duyurmaya çalıştık, fakat dikkate alınmadık. 28 Haziran'da ise direnişimiz daha bir üst boyuta taşıyarak fabrikayı işgal ettik. Patronlar tarafından hurdaya çevrilen üretim makinelerini tamir ederek tam kapasite üretime başladık" diye konuştu. Bu direnişin sadece Kazova işçilerinin değil, bütün Türkiye işçi sınıfının direnişi olduğunu ifade eden Ünal, "Bu direniş Türkiye'de ilktir. Tüm işçi kardeşlerimizi, tüm halkımızı direnişimizi sahiplenmek için fabrika önünde nöbet tutmaya çağırıyoruz. Direnişi büyütelim hırsız, arsız patronların hakkımızı gasp etmelerine izin vermeyelim" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Devlet bir çocuğun peşine düştü

SONRAKİ HABER

Yağışlı hava etkili olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...