19 Eylül 2013 21:49

Devlet bir çocuğun peşine düştü

Muğla’nın Ortaca ilçesinde annesiyle birlikte Gezi eylemlerine katılan B.D hakkında savcılık soruşturma açtı.

Devlet bir çocuğun peşine düştü
Paylaş

Orkun KAYA

 

ÇOCUĞU TEHLİKE OLARAK GÖRÜYORLAR

Yaşadıklarını gazetemize anlatan anne Eylem Zahide Duran, soruşturmanın ardından kızının psikolojisinin bozulduğuna dikkat çekerek  “Artık kızım nerede bir polis görse yolunu değiştiriyor” dedi. Gezi eylemlerine kızıyla birlikte katıldıklarını ve bunun en doğal hakları olduğunu söyleyen anne Duran, Ortaca’da kimseye zarar vermeden demokratik ve barışçıl yollardan tepkilerini göstermek için sokağa çıktıklarını söylüyor. 14 yaşındaki bir kız çocuğunun devlet için nasıl bir tehlike oluşturduğunu anlayamadığını belirten anne Duran “Düşünce özgürlüğü ve demokrasi var deniliyor. Peki nerede demokrasi? Nerede düşünce özgürlüğü? Herkes gibi biz de Gezi Parkı eylemlerine destek verdik. Ben sonuna kadar kızımın arkasındayım. Kızımın yanlış bir şeye karşı tepki göstermesi çok normal” dedi.

‘KIZIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU’

Gezi Parkı eylemlerinde 6 gencin öldüğünü çok sayıda kişinin de yaralandığını ancak bunların katillerinin dışarıda gezdiğine dikkat çeken anne Duran  “Benim 14 yaşındaki çocuğum bir suç işlemediği halde peşinden koşuyorlar. Çocuğumu tehdit olarak algılıyorlar. O kadar çok olay varken bu konu üzerinde bu kadar uğraşmalarını yanlış karşılıyorum. Ellerinde delil olmadığı halde çocuğumun peşine düşüyorlar. Benim çocuğumun psikolojisi bozuldu. Bunun hesabını kim verecek?​” diye soruyor. 


ÇOCUK OLDUĞUNU DİKKATE ALMADILAR

Duran ailesinin avukatı Berna Babaoğlu, B.D’nin ‘kamu malına zarar vermek ve yazılamalarla’ ilgili olarak suçlandığını belirtti. B.D’nin savunmasında suçlamaları kabul etmediğini anlatan Avukat Babaoğlu, çocuk yaşta olduğu için suçlandığı fiillerin anlam ve sonuçlarını anlayıp anlayamadığının anlaşılması için İpsala’da doktor raporu istendi. Doktor raporunda ‘suçlandığı fiilin sonuçlarını anlayamaz’ tespitinde bulunulduğunu ifade eden Avukat Babaoğlu “Hakkındaki suçlamalarla ilgili de kanıt yok. Yazılamalar var ama bunu B.D’nin yaptığına dair bir kanıt yok” dedi.  Bir çocuğun böyle bir şeyle suçlanmasını yersiz bulduğunu belirten Avukat Babaoğlu “Hem çocuk hem de ailesi bu soruşturma sırasında emniyet tarafından neredeyse taciz edildi. Gece evlerine tebligat için gidildi. İfadesinin alınması için tatilden Ortaca’ya döndürüldüler. Üstelik ifade vermeye gittiğimizde çocuk şubede değil asayişte ifadesi alınmak istendi. Karşılarındakinin çocuk olduğunu dikkate almadan kaba bir şekilde ifadesi alınmak istendi. Buna izin vermedim yasal haklarımızı anlattım. Bu kadar iddiaya rağmen gittiğimiz emniyette neyle suçlandığımızı bile söylemediler.” (Edirne/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zaten orman kanunuyla yönetiliyoruz

SONRAKİ HABER

Kazova işçileri direnişlerinin 200'üncü gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...