19 Eylül 2013 21:43

Zaten orman kanunuyla yönetiliyoruz

Başbakan Erdoğan’ın ODTÜ ve 100. Yıl’dan geçmesi planlanan yolu protesto eden ODTÜ’lüler için söylediği “Gidin ormanda yaşayın” sözleri tepki çekiyor. Başbakan’a yanıt, kendilerini ormanda yaşamaya çağıran ODTÜ’den geldi.‘BAŞBAKAN’IN ÖNERİSİ DENEMEYE DEĞER&rs

Zaten orman kanunuyla yönetiliyoruz
Paylaş
Birkan Bulut

‘BAŞBAKAN’IN ÖNERİSİ DENEMEYE DEĞER’

100. Yıl İnisiyatifi’nden ODTÜ öğrencisi Barış Can Gökçe, “Zaten orman kanunlarıyla yönetiliyoruz. O yüzden ormanda yaşamak çok da zor olmasa gerek. Denemeye değer” diyerek Başbakan’ın açıklamalarına tepki gösterdi.
Erdoğan’ın haziran direnişinden hiç ders almadığını belirten Gökçe, otoyol çalışması sonucu oluşan trafik yoğunluğunun 11 yaşındaki Rabia’nın ölümüne neden olduğunu hatırlattı. Şehirlerde yola olduğu kadar raylı sistemlere ve yeşillik alanlara da ihtiyaç olduğunu belirten Gökçe, “ODTÜ’ye ve ODTÜ’lülere emanet edilen bu orman ne öğrencinin ne de başkasının malıdır. Dolayısıyla onu korumak herkesin görevidir. Bütün bu kar hevesinin içinde var olmaktansa, tüm çıkarların en aza indiği, yalnızca hayatta kalmanın hedeflendiği bir orman hayatı son zamanlarda makul gelebiliyor insanın kulağına” dedi.

HALKIN GÖRÜŞÜ ALINMADAN, DEMOKRASİ OLMAZ

Otoyola direnişte elinde saksı ile gaz bombaları arasında görüntülenen ODTÜ öğrencisi Hadi Sinan İskit de, “Artık birilerinin Başbakan’a halkın görüşleri alınmadan, talepleri dinlenmeden demokrasinin olmayacağını anlatması lazım. Demokrasi tepeden inme olmaz” dedi.

DEMOKRASİ PAKETİ, BAŞBAKAN’IN DEMOKRASİSİ

ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Ali Gökmen, “Ormanda yaşayın” ithamlarına gülerek yanıt verdi: “Güzel bir şey söyledi, ormanı çok seviyoruz biz.  Kamp kurar ve yaşarız.” Başbakan’ın bu açıklamaların yanı sıra demokrasi paketinden söz ettiğine atıfta bulunan Gökmen, “Demokrasi paketi dediği kendi demokrasisi herhalde. Bizim yaşamımızı etkiliyorsa bize danışılmalı. Demokrasi denilince insanların düşüncelerini almaktır esas olan” dedi. ÇED yasasına göre otoyol yapmak için halktan görüş alınması gerektiğini aktaran Gökmen, “O yöredeki insanların görüşünü almak zorundasınız. Demokratik bir yönetimseniz, dikkate almak zorunda olursunuz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Samimiyet katledilen 34 canımızın mezarından geçer'

SONRAKİ HABER

Devlet bir çocuğun peşine düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...