19 Eylül 2013 20:30

Enkaz altında kalan işçinin cenazesine ulaşıldı

Hewler’in Şoreş Mahallesi’nde inşaatı süren MEGA Mall binasının beton dökümü esnasında dün meydana gelen çökmede, çok sayıda işçi enkaz altında kalmıştı. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucu 11 işçi yaralı şekilde kurtarıldıktan sonra arama çalışmaları durdurulmuştu. İşçil

Enkaz altında kalan işçinin cenazesine ulaşıldı
Paylaş

Hewler’in Şoreş Mahallesi’nde inşaatı süren MEGA Mall binasının beton dökümü esnasında dün meydana gelen çökmede, çok sayıda işçi enkaz altında kalmıştı. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucu 11 işçi yaralı şekilde kurtarıldıktan sonra arama çalışmaları durdurulmuştu. İşçilerin Hember İdris isminde Amudeli bir işçinin hala enkaz altında olduğunu söylemesine rağmen firma yetkilileri “Enkaz altında kimse kalmamış” diyerek arama kurtarma çalışmalarını sonlandırmıştı.

Arkadaşlarını bulmak için Rojavalı işçiler bugün kendi çabalarıyla arama çalışmalarına bir kez daha başladı. Olayın üzerinden yaklaşık 24 saat geçtikten sonra öğle saatlerinde Hember İdris’in cansız bedeni enkaz altında bulundu. Olaydan haberdar olan firma yetkilileri işçileri olay yerinden uzaklaştırıp, firmanın özel güvenlik elemanlarıyla kurtarma çalışmasını sürdürdü. Uzun süren çalışmalardan sonra İdris’in cansız bedeni saat 15.30 civarlarında enkaz altından çıkarıldı. Arkadaşlarının görmesine dahi izin verilmeyen cenaze, bir aracın arkasına yerleştirilip, gizli bir şekilde Rizgarî Hastanesi’ne götürüldü. Cenazesinin kendilerinden ve basından gizlenmeye çalışılmasına tepki gösteren işçiler olaydan firma yetkililerini ve hükümeti sorumlu tuttu.

Tepkilerini ajansımızla paylaşan Rojavalı işçi Lokman Hüseyn, “Suriyeli Kürtlerden olduğu için 24 saattir beton yığını altında bırakıldılar. Dünden beri diyoruz itfaiye getirin su dökün, beton kurumasın. Diyorlar itfaiye yok. Üzerinde beton kuruyunca şimdi çekiş, balyozla çıkarıyorlar. Ölmemiş olsaydı da o balyoz ve çekiçlerin altında ölürdü” dedi.

Rojavalı işçilerin tepkilerinden sonra İdris’in cenazesi arkadaşlarına teslim edildi. Cenazeyi hastaneden teslim alan işçilerin, cenazeyi bu akşam memleketi Amude’ye doğru yola çıkaracağı öğrenildi. (Hewler/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Suriye’de barışçıl çözüm başarısız olursa çok kötü olur'

SONRAKİ HABER

ODTÜ'de polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...