27 Mayıs 2011 14:48

Eğitim emekçileri iş bırakacak

EĞİTİM SEN Diyarbakır Şubesi üyeleri, baskı, soruşturma ve sürgünleri protesto etmek amacıyla Yenişehir İlçesi’nde AZC Plaza önünde basın açıklaması yaptı.  “Eğitim Sen yöneticilerine yönelik baskı ve soruşturmaların devam etmekte olması kaygı vericidir” diyen Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi yö

Eğitim emekçileri iş bırakacak
Paylaş

EĞİTİM SEN Diyarbakır Şubesi üyeleri, baskı, soruşturma ve sürgünleri protesto etmek amacıyla Yenişehir İlçesi’nde AZC Plaza önünde basın açıklaması yaptı.  

“Eğitim Sen yöneticilerine yönelik baskı ve soruşturmaların devam etmekte olması kaygı vericidir” diyen Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi yöneticisi Murat Satıcı, “Eğitim ve bilim emekçileri hakkında bugüne kadar çok sayıda yersiz, gerekçesiz ve dayanaksız soruşturmalar açılmıştır” dedi. Satıcı, yaşanan hukuksuzluğa her gün bir yenisinin eklendiğini aktaran, en son Çınar İlçesi’ndeki üyeleri Hikmet İzci’nin kaymakam ve milli eğitim müdürü tarafından okulun temizliği bahane edilerek açığa alındığını dile getirdi.

Ülkenin sorunları ile kamu emekçilerinin taleplerini savunmak için sokak ve işyerlerinde yıllardır mücadele sürdürdüklerini dile getiren Satıcı, hiçbir yargılamanın mücadelelerine engel olmayacağını söyledi. 31 Mayıs Salı günü üretimden gelen güçlerini kullanarak, iş bırakma eylemi yapacaklarını duyuran Satıcı, sendika binası önünden Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyerek, oturma eylemi gerçekleştireceklerini belirtti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Güçlerimizi blok etrafında birleştirelim

SONRAKİ HABER

‘Üresine bu cesareti AKP veriyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...