19 Eylül 2013 19:55

Ek protokol istiyorlar

Mavi Jeans işçisi toplu sözleşmeden kaynaklı mağduriyetinin giderilmesinde ısrarcı. TEKSİF’in grup sözleşmesinde ve daha sonra imzalanan münferit sözleşmelerde dört ikramiye alınmasına rağmen kendilerinin hâlâ 2.5 ikramiye almalarını kabul etmeyen Mavi Jeans işçileri mağduriyetlerinin giderilmesini istemişti. Yaşanan dok

Ek protokol istiyorlar
Paylaş
Tuncay Sağıroğlu

Taleplerinde ısrarcı olduklarını belirten Mavi Jeans işçileri, ne örgütlü oldukları Edirne şubesinden ne de TEKSİF genel merkezinden hiçbir adım atılmadığı gibi kendilerine bir açıklama yapılmadığını ve bilgi verilmediğini aktarıyor. Hak kayıplarının giderilmesi için her türlü mücadeleye hazır olduklarını söyleyen işçiler, TEKSİF Edirne Şubeyi göreve çağırıyor.

TEMSİLCİLER SEÇİMLE BELİRLENSİN

Kot ihracatında önemli bir paya sahip olan Mavi Jeans her yıl yüzde 30 büyürken işçiler asgari ücretle çalışıyor. Örgütlü olmalarına rağmen kuralsız bir ortamda çalıştıklarını, örgütsüz fabrikalardan daha beter olduklarını dile getiren işçiler, sendikaları TEKSİF’in de bu sorunu çözmek adına hiçbir adım atmamasını eleştiriyor.
Yaşanan grevden sonra sendikanın mücadeleci yüzünü gördüklerinden dolayı da yeniden umutlandıklarını belirten işçiler, sendikada mutlaka işçinin söz hakkının olmasını ve son kararın işçi tarafından verilmesini istiyor. Örgütlü oldukları süre içinde delege ve temsilcilerin belirlenmesinde bırakın söz hakkını bilgilerinin dahi olmadığını söyleyen Mavi Jeans işçileri, sendika içi demokrasinin olması için ilk önce işyeri temsilcilerinin seçimle gelmesini istiyor. Bunun için kendi aralarında toplantılar ve görüşmeler yaptıklarını belirten işçiler Edirne Şubenin temsilci seçimi kararı almasını talep ediyor. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu komisyon ne işe yarar?

SONRAKİ HABER

'Gezi’den Lice’ye Gençlik Barış Köprüsü'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...