19 Eylül 2013 17:45

Rojava için destek ziyaretleri

Rojava ile Dayanışma Komisyonu Sekretaryası'nda yer alan DTSO Başkan Yardımcısı Şilan Elmas, Rojava ile İlişkileri Geliştirme Koordinasyon Kurulu üyesi Hüseyin Durmaz ve Rojava ile Dayanışma Sekretaryası'ndan yer alan Türki Gültekin ve Şaban Turhan'ın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gerçekleştirdiği görüşmeler devam edi

Rojava için destek ziyaretleri
Paylaş

Ardından konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Rojava'da Kürtlerin nadiren ele geçebilecek bir fırsat yakaladığına dikkat çekerek, ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti. Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle adeta taş üstünde taş kalmadığını hatırlatan Elçi, "Bu nedenle her tür desteğe ihtiyaç var. Desteğin artması için elimizden geleni yapacağız. Belki de toplum tam olarak ihtiyaçlar konusunda ikna olmuş değil. Bunun için de çalışma yapmak gerek" diye konuştu. Rojava ile Dayanışma Sekretaryası'ndan Şaban Turhan da, Rojava'da bulunan tüm kültürel ve dinsel kimliklerin birarada yaşamanın yollarını aradığına dikkat çekti. Turan, "Ortadoğu'da din temelli devletleşme yaklaşımlarına karşı Rojava'da din eksenli oyunu bozacak bir sistem oluşturuluyor. Bu nedenle desteklenmesi gereken bir özgürlük numunesidir" dedi.

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Erkan Azizoğlu da ziyaret eden heyet, Azizoğlu ile de duyarlılığı arttırma yolları hakkında sohbet etti. Buradaki sohbette, sadece yardımların değil, ticari ilişkilerin de gelişmesi gerektiği vurgulandı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Şiddetin türlüsü düşman başına

SONRAKİ HABER

'Kongo'da son bir ayda 80 bin kişi yerinden oldu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...