19 Eylül 2013 17:12

Polis 10 yaşındaki çocuğu hastanelik etti iddiası

Cizre ilçesi Yafes Mahallesi'nde devriye gezen polis aracından atılan plastik mermilerin evinin kapısında oynayan Barış Baydemir adlı 10 yaşındaki çocuğa isabet ettiği ileri sürüldü. Baydemir, polisin attığı plastik mermiler nedeniyle gözünün altı, baş ve bacaklarından yaralandığı belirtildi. Baydemir'in baygınlık ge&cced

Polis 10 yaşındaki çocuğu hastanelik etti iddiası
Paylaş

Cizre ilçesi Yafes Mahallesi'nde devriye gezen polis aracından atılan plastik mermilerin evinin kapısında oynayan Barış Baydemir adlı 10 yaşındaki çocuğa isabet ettiği ileri sürüldü. Baydemir, polisin attığı plastik mermiler nedeniyle gözünün altı, baş ve bacaklarından yaralandığı belirtildi. Baydemir'in baygınlık geçirmesi üzerine polisler mahalleden ayrılırken, başına aldığı darbe ile kanlar içinde kalan Baydemir, komşuları tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavisi devam eden Baydemir'in, durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polislerin kendisine neden ve ne için saldırdığını anlamadığını belirten Barış, "Kapının önünde oynuyordum. Birden polis aracı olan akrep tipi zırhlı araç geldi ve hemen önümde durdu. Hiçbir şey yapmadığım halde bana ateş etti" dedi.

'AZ DAHA ÇOCUĞUM GÖZÜNDEN OLUYORDU'

Çocuğunun yüzde 45 engelli olduğunu aktaran anne Emine Baydemir, "Gözü dönmüş polisler hiçbir şey yokken kapıda oğluma plastik mermiler ile saldırdı. Gözüne çok yakın bir yere gelen plastik mermi neredeyse çocuğumu gözünden ediyordu. Yeter artık bu ne biçim işkencedir. Her gün attıkları gaz bombaları yetmiyor, şimdi de kapılarında oynayan çocuklara saldırıyorlar" diye konuştu.

Aynı mahallede 5 ay önce sivil polisler 4 kişiyi yaraladıktan sonra Sinan Saltıkalp isimli 17 yaşındaki genci ezerek, ölümüne neden olmuştu.

ÖNCEKİ HABER

Apê Musa mezarı başında anılacak

SONRAKİ HABER

Dersim'de FEDAŞ işçileri grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...