19 Eylül 2013 16:57

‘Bu çocuklar ortak değerimiz’

Barış için Gençlik Dayanışması olarak Pozantı Cezaevi, Paris’te katledilen Kürt kadın Devrimci Leyla Şahlemez’in mezarını ziyaret ettikten sonra Gezi direnişinde 3 evladını yitirmiş Antakya’daydık.İlk durağımız Kürt çocuklara uygulanan taciz ve tecavüzle gündeme gelen Pozantı Cezaevi oldu. Adana Valiliğinin yas

‘Bu çocuklar ortak değerimiz’
Paylaş
Burak Karakurt

Barış için Gençlik Dayanışması olarak Pozantı Cezaevi, Paris’te katledilen Kürt kadın Devrimci Leyla Şahlemez’in mezarını ziyaret ettikten sonra Gezi direnişinde 3 evladını yitirmiş Antakya’daydık.

İlk durağımız Kürt çocuklara uygulanan taciz ve tecavüzle gündeme gelen Pozantı Cezaevi oldu. Adana Valiliğinin yasağı nedeniyle cezaevi önünde açıklama yapmamız polis tarafından engellendi, polis çemberinde cezaevine en yakın noktada, cezaevlerinde uygulanan işkenceyi, taciz ve tecavüzleri protesto ettik. Pozantı’nın ardından Mersin Güneykent Mezarlığı’nda Paris’te katledilen Kürt kadın Devrimci Leyla Şahlemez’in mezarı başında bir anma gerçekleştirdik.  Antakya 3. evladını kaybedeli çok olmamıştı. Ahmet Atakan’ın ailesiyle başladık taziyeye, oradan Abdocan ve ardından Ali İsmail Korkmaz’ın aileleri.. Mesajları ‘Ahmet’ten Medeni’ye Gezi’den Lice’ye birbirinize kenetlenin’ oldu. Çünkü ‘Biz birbirimize kenetlenmedikçe, bizi öldürmeye devam edecekler’ dedi Abdocan’ın babası. (Antakya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da galalar devam ediyor

SONRAKİ HABER

Apê Musa mezarı başında anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...