19 Eylül 2013 16:29

‘Hoşgörü’ dayatmasına hekimlerden tepki

Sağlık Bakanlığı’nın duyurduğu 90 Gün Projesi kapsamında, hekimlerin hastalara ‘Hoş geldiniz’ deyip demediğinin ‘gizli müşteri’ yöntemiyle denetlenmesine Ankara Tabip Odası (ATO) tepki gösterdi. Oda Başkanı Özden Şener, “Bu yöntemle hekimin ailede, okulda kazanamadığı adab-ı muaşereti, fakültede ve meslek

‘Hoşgörü’ dayatmasına hekimlerden tepki
Paylaş

Sağlık Bakanlığı duyurduğu 90 Gün Projesinin amacını; çalışma hedefleri, daha etkin bir yönetiim, hasta memnuniyetini ve kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının memnuniyetini artırmak olarak açıkladı. ATO Başkanı Özden Şener de projeyi düzenledikleri basın toplantısında değerlendirdi.

‘REÇETEMİZE KARIŞMAYIN, SÜRGÜNLE TEHDİT ETMEYİN!’

Şener, 90 gün çalışmasının çalışan memnuniyetini ölçmeye uygun olmadığını ve projedeki uygulamaların da memnuniyetsizliği artırmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Şener, “Biz hekimler çalışan memnuniyeti deyince mesleki bağımsızlığı, iş, gelir, gelecek ve can güvencesi anlıyoruz. Biz yöneticilere diyoruz ki; reçetemize karışmayın, bizi sürgün tehdidi, performans baskısı altında çalıştırmayın, bizi hasta yakınlarına hedef göstermeyin” dedi. Şener, ATO’nun yaptığı bin 120 hekimin katıldığı “Hekim Memnuniyeti Anketi”nin sonuçlarını da paylaştı.

‘SİZ YOKKEN DE İNSANLARLA İLİŞKİ KURUYORDUK’

Projeyle birlikte hastalara ‘Hoş geldiniz’ demeyen hekimin ciddi cezalar almasının söz konusu olduğunu belirten Şener, “Siz yokken de bizim akrabalarımız, komşularımız, arkadaşlarımız, hastalarımız vardı. Siz yokken de biz onlarla iyi ilişkiler kurabiliyorduk. İnsanlarla nasıl ilişki kuracağımızı siz mi öğreteceksiniz? Hastamıza neyi, nasıl söyleyeceğimizi Bakanlıkta koltuğuna kaykılmış oturan bürokrattan öğrenecek değiliz! Adab-ı muaşeret, onu bilmeyenlerin öğretebileceği şey değildir” ifadelerini kullandı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet basına müdahale ediyor mu?

SONRAKİ HABER

Azınlık okulları fesat yuvası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...