27 Mayıs 2011 14:37

Balyoz’da Orgeneral Balanlı adliyede

BALYOZ davasıyla ilgili olarak aralarında Orgeneral Balanlı’nın da bulunduğu yedi muvazzaf asker adliyede.‘Balyoz Planı’’ soruşturması kapsamında yedi muvazzaf asker, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine getirildi, Merkez Komutanlığına ait otomobillerle adliyenin savcı ve hakimlerin kullandığı Çırağan Caddesi’ndeki kapısını ku

Balyoz’da Orgeneral Balanlı adliyede
Paylaş

BALYOZ davasıyla ilgili olarak aralarında Orgeneral Balanlı’nın da bulunduğu yedi muvazzaf asker adliyede.

‘Balyoz Planı’’ soruşturması kapsamında yedi muvazzaf asker, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine getirildi, Merkez Komutanlığına ait otomobillerle adliyenin savcı ve hakimlerin kullandığı Çırağan Caddesi’ndeki kapısını kullanarak adliye bahçesine giriş yapan askerler, daha sonra binaya alındı.

Eskişehir’de bulunan belgelerle ilgili olarak ifade verecek askerler arasında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı da bulunuyor.

Balanlı’nın soruşturma kapsamında ifadesi alınacağı için Genelkurmayın Denizkurdu ve Efes tatbikatlarını iptal ettiği öne sürülmüştü. İddialar üzerine Genelkurmay tatbikatların, sadece askeri gerekçelerle iptal edildiğini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, bu açıklamadan hemen önce Denizkurdu-2011 ve Efes-2011 Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatları’nın iptal edilmesiyle ilgili “Hiçbirisine kafa takmayın, iddialar üzerinde durmayın, Silahlı Kuvvetler ne diyorsa ona bakın” dedi. Erdoğan, bir gazetecinin “Silahlı Kuvvetler de bir gerekçe açıklamadı” sözleri üzerine de “Her şeyin gerekçesi açıklanır mı?​” diye konuştu.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Blok’un bildirisini dağıtmaktan yargılanıyorlar’

SONRAKİ HABER

EMEP Mersin'de kendi binasına taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...