19 Eylül 2013 16:24

Sarı basın kartı yerine kurum kartı aranacak

Basın Konseyi üyeleri ile görüşen EGM Halkla İlişkiler Müdürü Dr.Cihangir Baycan gazetecilerin haber izlemesi için sarı basın kartı şartı aranmayacağını söyledi. Baycan, çalıştıkları kurumun kartını taşımalarının yeterli olacağını belirtti.Basın konseyi Başkanı Pınar Türenç ve İkinci Başkan Murat &Oum

Sarı basın kartı yerine kurum kartı aranacak
Paylaş

Basın Konseyi üyeleri ile görüşen EGM Halkla İlişkiler Müdürü Dr.Cihangir Baycan gazetecilerin haber izlemesi için sarı basın kartı şartı aranmayacağını söyledi. Baycan, çalıştıkları kurumun kartını taşımalarının yeterli olacağını belirtti.
Basın konseyi Başkanı Pınar Türenç ve İkinci Başkan Murat Önok, Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dr.Cihangir Baycan ile görüştü.Baycan polislerin her hareketlerinin haber olduğu, ancak eylem yapanların attıklar taşların görünür olmadığı yönünde bir algıya sahip olduklarını söyledi.
Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç Baycan’a, olayları izleyen gazetecilerin, “tartaklandıklarını, yaralandıklarını, neden gösterilmeden gözaltına alındıklarını görev yapmalarının engellendiğini”  vurguladı. Başkan Pınar Türenç’in, “Basın görevini yaparken yardımcı olun” çağrısını, “Aradaki iletişim kazasını gidereceklerini” söyleyerek cevaplayan Dr. Cihangir Baycan, gazetecilerde sarı basın kartı yerine çalıştıkları kurumun kartına bakacaklarını ileri sürdü.
Özellikle Gezi Parkı eylemleri sırasında sarı basın kartı olmayan gazetecilerin haber takibi yapmaları engellenmişti. Hatta bazı gazeteciler, polisler tarafından tartaklanmış ya da gözaltına alınmıştı. Gazetecilere Özgürlük Platformu, gazetecilerin mesleklerini icra edebilmeleri için sarı basın kartı sahibi olma ön koşulunu ‘dayatma’ olarak nitelemişti
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da sarı basın kartı baskısına son verilmesini, sendika ve meslek örgütlerinin ile kurumların verdiği tanıtım kartlarının ve uluslararası basın kartının yeterli olması gerektiğini ifade etti.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ronaldo ve Messi’nin yarışı

SONRAKİ HABER

Hükümet basına müdahale ediyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...