19 Eylül 2013 15:34

Kürkçü: Polis merkezi orada durdukça gerilim sürer

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Mersin’de bir çocuğun polis tarafından hastanelik edilecek şekilde dövülmesine ilişkin, “Bu Kürt mahallesinin orta yerinde bir çevik kuvvet merkezi vardır. Kürt çocuklarla ırkçı polisler arasındaki bir gerginliktir. Bu gerginlik bu polis merkezi buradan kalmadıkç

Kürkçü: Polis merkezi orada durdukça gerilim sürer
Paylaş

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Mersin’de bir çocuğun polis tarafından hastanelik edilecek şekilde dövülmesine ilişkin, “Bu Kürt mahallesinin orta yerinde bir çevik kuvvet merkezi vardır. Kürt çocuklarla ırkçı polisler arasındaki bir gerginliktir. Bu gerginlik bu polis merkezi buradan kalmadıkça bu gerilim devam edecek” dedi.

Kürkçü konuya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Şevket Sümer Mahallesi’nin Mersin’de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Akdeniz ilçesinin mahallerinden birisi olduğunu belirten Kürkçü, “Bu mahallede yaşayan 100 kişiden 95’i Kürt’tür, bütün çocuklar Kürt’tür. Bu Kürt mahallesinin orta yerinde bir çevik kuvvet merkezi vardır” dedi.

Kürkçü şöyle devam etti:
“Bu çocuğun dövülmesi nereden çıkıyor. Polis memuru çocuğa diyor ki, arkadaşını döv. O da diyor ki arkadaşımı dövmeyeceğim, o zaman polis ona işkence ediyor, zulüm ediyor, bayıltıncaya kadar dövüyor.
Kürt çocuklarla ırkçı polisler arasındaki bir gerginliktir. Bu gerginlik bu polis merkezi buradan kalmadıkça bu gerilim devam edecek.”

Bir basın mensubunun, “BDP’li Altan Tan’ın, anayasa yapımı fiilen rafa kalktı şeklinde bir açıklaması oldu, ne diyorsunuz? BDP masadan kalkacak mı?​” sorusuna Kürkçü, “Komisyondaki bir üyemizin görüşü, masadan çekilmek daha başka bir karar, böyle olduğunu sanmıyorum. Bunun için bizim Meclis Grubumuzun ve eş başkanların ve grup başkanvekillerinin değerlendirme yapması gerekir. Henüz böyle bir değerlendirme yok” yanıtını verdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevi önünde silahlı saldırı: 5 ölü

SONRAKİ HABER

İş makinesi devrildi operatör ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...