19 Eylül 2013 13:35

Rus Bakan: 2008 sonrası en kötü durum

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, 2008’den bu yana “en dip” olarak tanımlanan ‘ekonomik seviye’den kurtulmak için büyüme rakamlarının yetersiz olduğunu açıkladı.Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’da değerlendirmede bulunan Ulyukayev’e göre bu gidişle 2014’de de durgunluktan çıkmak zor olaca

Rus Bakan: 2008 sonrası en kötü durum
Paylaş

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, 2008’den bu yana “en dip” olarak tanımlanan ‘ekonomik seviye’den kurtulmak için büyüme rakamlarının yetersiz olduğunu açıkladı.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’da değerlendirmede bulunan Ulyukayev’e göre bu gidişle 2014’de de durgunluktan çıkmak zor olacak.

2013 için revize edilerek yüzde 1.8’e çekilen büyüme rakamlarının tatmin edici olmadığına değinen Rus Bakan, “Kriz sonrası son beş yıllık dönemde bu kadar olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmamıştık” dedi.

İlk kez bu yıl dünya ortalamasının altından bir büyüme rakamı gördüklerini kaydeden Bakan, “Maalesef, 2014’de dünya ortalamasını yakalama fırsatlarını da göremiyoruz” diye konuştu.

TALEPTE DARALMA

Ekonomik büyümede gerilemenin geçen yılın sonunda başladığına dikkat çeken Ulyukayev, “Taleplerde ciddi daralma var. Yatırımlar yeterli değil. Rusya Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, Rusya’dan geçen yıl 70 milyar dolar kaçtı. Büyük yatırım projelerinde kritik seviyede talep azalması var.” değerlendirmesinde bulundu.

Ulyukayev, Rusya’nın gelişmekte olan BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ülkelerinin sonunda yer aldığını, resesyondan çıkmaya çalışan ABD ile neredeyse eşdeğer büyüme rakamlarının olduğunu hatırlattı.

Rusya 2013 büyüme rakamlarında Ağustos ayında yüzde 2.4’den yüzde 1.8’e aşağı doğru revize yaptı. Ekonomik Bakanlığı Nisan ayında da büyüme tahminlerini yüzde 3.6’dan yüzde 2.4’e çekmişti. (Moskova/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Tesettürlü öğretmene inceleme

SONRAKİ HABER

'Meşru müdafaa söz konusu değil'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...