19 Eylül 2013 13:09

BDP'den AKP'nin sahte üyeliklerine ilişkin açıklama

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, AKP'nin sahte üyeliklerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Beştaş, birçok şehirde yurttaşların bilgisi dışında AKP'ye üye yapıldığının ortaya çıktığını hatırlatarak, "Açıktır ki, bu sahte üyelikleri iyi niyetle izah etmek mümkün değildir. İktid

BDP'den AKP'nin sahte üyeliklerine ilişkin açıklama
Paylaş

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, AKP'nin sahte üyeliklerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Beştaş, birçok şehirde yurttaşların bilgisi dışında AKP'ye üye yapıldığının ortaya çıktığını hatırlatarak, "Açıktır ki, bu sahte üyelikleri iyi niyetle izah etmek mümkün değildir. İktidar partisinin her fırsatta övündüğü 8 milyona varan üye sayısının nasıl elde edildiği konusu da, şimdi daha iyi anlaşılmaktadır. Şu anki düzenlemelere göre mükerrer üye olarak görünen kişilerin her iki parti üyeliği de silinmektedir. Böylece AKP'ye sahte yollarla üye yapılan kişiler eğer başka bir partinin üyesi iseler, bu üyelikleri de düşmektedir. Bu durum, kişinin isteği ve bilgisi dışında başka bir partiye üye yapılmasının verdiği rahatsızlık yetmezmiş gibi, hak kayıplarına da neden olmaktadır. Sahte üyeliklerin ve buna bağlı hak kayıplarının yaşanmaması için etkin bir denetim mekanizmasının bir an önce devreye sokulması gerekmektedir. Yargı kurumlarının aldıkları suç duyuruları üzerine sorumluları bularak adalet önüne çıkarması, böylece yeni hukuksuzlukların engellenmesi gerekmektedir" diye kaydetti.

Beştaş, sahte üyeliklerin duyulmasının ardından bu işlemleri yapan AKP'li il teşkilatlarının şikayetçi olan yurttaşları arayarak şikayetlerinden vazgeçirmeye çalıştığını vurguladı. Beştaş, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde BDP üyesi 30 kişinin bilgileri dışında AKP'ye üye olduklarının dün ortaya çıktığını hatırlatarak, "Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde BDP belediye meclis üyesi Kasım Akdoğan, bilgisi dışında AKP'ye üye yapılmıştır. Sahte üyeliğinin silinmesi için AKP Genel Merkezi'ne yaptığı başvuru aradan 6 ay geçmesine rağmen sonuçsuz kalmıştır. Cumhuriyet savcılığına yaptığı suç duyurusu ise henüz bir netice vermemiştir. Bitlis'te aralarında BDP il başkanının da bulunduğu 61 kişi AKP'ye sahte yollarla üye yapılmışlardır" diye belirtti. Beştaş, açıklamanın devamında geçmiş dönemlerde AKP'ye sahte şekilde üye yapılanların isimlerini sıralayarak, "Örnekleri çoğaltılabilecek bu vakalara karşı iktidar partisinin tutumu ise ortadadır. Bu tür yaygın bir sahte üyelik uygulamasının AKP Genel Merkezi'nin bilgisi dışında yapıldığına inanmak zor görünmektedir. Bu nedenle asıl çağrımız yurttaşlarımızadır: Bilginiz, iradeniz dışında, istemediğiniz bir siyasi partiye üye yapılmış olabilirsiniz. Tüm yurttaşlarımızı, internet üzerinden kolayca yapılan bir işlem ile parti üyeliklerini incelemeye, sahte üyelik durumunda da yargı kurumlarına müracaat etmeye çağırıyoruz" diye kaydetti. (ANKARA)

AKP'NİN SAHTE ÜYELİK SKANDALI BİTMEK BİLMİYOR: http://www.evrensel.net/news.php?id=68428

ÖNCEKİ HABER

FED’den alımlara devam açıklaması

SONRAKİ HABER

Okul önünde kanalizasyon çukuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...