19 Eylül 2013 12:03

Her şey ‘Menekşe’den önce’ydi

Gazeteci yazar Soner Yalçın’ın, Sivas Katliamı’nı anlatan “Menekşe’den Önce” adlı belgesel filmi bugün vizyona giriyor. Film aynı zamanda bu yıl  49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışma dışı olmasına rağmen jüri tarafından “Toplumsal Vicdan Ödülü”ne layık g&oum

Her şey ‘Menekşe’den önce’ydi
Paylaş

Gazeteci yazar Soner Yalçın’ın, Sivas Katliamı’nı anlatan “Menekşe’den Önce” adlı belgesel filmi bugün vizyona giriyor. Film aynı zamanda bu yıl  49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışma dışı olmasına rağmen jüri tarafından “Toplumsal Vicdan Ödülü”ne layık görüldü.
Soner Yalçın’ın Odatv davasından tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilmeden önce çekimlerine başladığı, daha sonra isteği üzerine arkadaşları tarafından tamamlanan film, 2 Temmuz 1993’te, aydın ve sanatçılara karşı gerçekleştirilen Sivas Katliamı’nda, 12 yaşındaki oğlu Koray’ı ve 15 yaşındaki kızı Menekşe’yi kaybeden Hüsne Kaya’nın hikayesini anlatıyor. Kaya hayata tutunabilmek için yine Menekşe adını verdiği bir evlat dünyaya getirir. Menekşe büyüyünce, hiç görmediği abla ve ağabeyini yakından tanımak, yaşananları öğrenmek ister. Menekşe’nin, yazar Lütfiye Aydın’ın, katliamı anlattığı kitabıyla başlayan bilgiye yolculuğu; katliamdan kurtulanları ve olayın tanıklarını tek tek ziyaret etmesiyle devam ederken, izleyiciyi de yaşanan vahşetle yüzleşmeye götürür. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerin yargılandığı davanın duruşmasına çağrı

SONRAKİ HABER

Kent filmleri İstanbul’a geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...