19 Eylül 2013 11:29

KESK'ten Suriye sınırında açıklama

Urfa’nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde, KESK üyesi kadınlar Suriye'de devam eden karışıklıklarda kadınlar ve çocukların mağduriyetlerine dikkat çekmek için eylem yaptı.Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde, yapılan açıklamada, Türkçe ve Kürtçe pankartlar açıldı. Burada SES Genel Sekr

KESK'ten Suriye sınırında açıklama
Paylaş

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde, yapılan açıklamada, Türkçe ve Kürtçe pankartlar açıldı. Burada SES Genel Sekreteri Bedriye Yorgun, açıklama yaptı.

Suriye'de kadın ve çocukların en fazla zarar gördüğünü belirten Yorgun, "Biz kadınlar binlerce yıl erkek egemen zihniyetinin ürünü olan savaşlarda en ağır bedelleri ödeyenleriz. Savaş bizim için ölüm, yoksulluk, açlık, kıtlık, göç demek. Savaş bizim için cinayet, taciz ve tecavüz demektir. 2 yıldır yaşanan savaşla kan gölüne dönen Suriye'de yeni bir emperyalist müdahaleden kaygılıyız. Ne Suriye'de, ne Türkiye'de, ne de dünyanın hiçbir yerinde savaş istemiyoruz. Yıllardır erkek egemen şiddeti ve savaşın doğrudan ilişkisini bilenler olarak barış için mücadele ettik, bedel ödedik ve bedeli ne olursa olsun bugün de barış olsun ve barış için ısrar ediyoruz" dedi. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

'Kadın, Kürt ve Alevi kimliğimden dolayı yargılanıyorum'

SONRAKİ HABER

HÜDA-PAR ilçe binasına molotoflu saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...