19 Eylül 2013 11:10

Gül, yarın ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 68. Genel Kurulu'na’katılmak üzere 20 Eylül ve 28 Eylül tarihleri arasında ABD’yi ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Gül’e gezisi sırasında aralarında bakanların da bulunduğu geniş bir heyet eşlik edecek. BM’nin açılış etkinliklerine katılmak üzere ABD

Gül, yarın ABD'ye gidiyor
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 68. Genel Kurulu'na’katılmak üzere 20 Eylül ve 28 Eylül tarihleri arasında ABD’yi ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Gül’e gezisi sırasında aralarında bakanların da bulunduğu geniş bir heyet eşlik edecek. BM’nin açılış etkinliklerine katılmak üzere ABD’ye gidecek Türk heyetinin çalışmaları 11 güne yayılacak.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 68. Genel Kurulu genel görüşmeleri, 24 Eylül-4 Ekim 2013 tarihleri arasında New York’ta gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, 68. BM Genel Kurulu genel görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da yeraldığı bir heyetle temsil edilecek.

Cumhurbaşkanı Gül, BM 68. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere yarın New York’a hareket edecek.
Bu yıl, Genel Kurul genel görüşmeleri öncesinde 23 Eylül 2013 tarihinde “Engelliler için Binyıl Kalkınma Hedefleri ve Uluslararası Alanda Kabul Edilen Diğer Kalkınma Hedeflerinin Uygulanması” konulu üst düzeyli bir etkinlik düzenlenecek. Türkiye’yi bu etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin temsil edecek.

Ayrıca, geçen yıl Rio de Janerio’da düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nın sonuçları doğrultusunda kurulan “Sürdürülebilir Kalkınma Konulu Yüksek Düzeyli Siyasi Forum”, ilk kez BM 68. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında 24 Eylül Salı günü toplanacak.

25 Eylül Çarşamba günü ise Devlet ve Hükümet Başkanlarının katılımıyla “Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik Çalışmaların Takibi” konulu özel bir etkinlik tertiplenecek.

CUMHURBAŞKANI GÜL’Ü YOĞUN PROGRAM BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Gül, bu yıl 24 Eylül Salı günü başlayacak olan BM Genel Kurulu’na, geleneksel olarak ilk iki sırada konuşan Brezilya ve ABD Devlet Başkanları’nın ardından üçüncü sırada hitap edecek. Öğleden sonra düzenlenecek “Sürdürülebilir Kalkınma Konulu Yüksek Düzeyli Siyasi Forum” kapsamında “Liderler Diyaloğu: Yüksek Düzeyli Siyasi Forum-Vizyondan Eyleme” konulu oturuma da ana konuşmacı olarak hitap edecek. Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün akşam ise, Genel Kurul’a iştirak eden Devlet ve Hükümet Başkanları’na yönelik olarak Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığıyla ilgili bir resepsiyon verecek.

25 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek olan “Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik Çalışmaların Takibi” konulu özel etkinliğe de katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, bu toplantıya katılan Devlet ve Hükümet Başkanlarına hitap edecek. Cumhurbaşkanı Gül New York’ta bulunacakları süre zarfında çok sayıda Devlet ve Hükümet Başkanıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Merrill Lynch tarafından düzenlenecek çalışma kahvaltısı ile Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından tertiplenecek çalışma yemeğinde Türkiye’nin iş, yatırım, finans ve ticaret potansiyeli hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini Amerikalı iş ve finans çevrelerinin seçkin temsilcileriyle paylaşacak.

ABD ziyareti vesilesiyle “Council on Foreign Relations” isimli düşünce kuruluşu ve Princeton Üniversitesi’nde konferanslar verecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York Times gazetesinin yazı işleri kurulu, Foreign Affairs ve CNN’nin de aralarında bulunduğu öndegelen medya kuruluşu temsilcileriyle biraraya gelecek ve mülakatlar verecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, Asya’da Güven ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (AİGK) Dışişleri Bakanları’nın katılımıyla düzenlenecek çalışma yemeğine Dönem Başkanı sıfatıyla New York’ta evsahipliği yapacak ve Terörizmle Mücadele Küresel Forumu’na Eş-Başkan olarak iştirak edecek. Ayrıca, Türkiye’nin eşsunucusu olduğu Medeniyetler İttifakı Girişiminin Dostları Grubu Bakanlar Toplantısı’nda bir konuşma yapacak. Arabuluculuk Dostlar Grubu Dışişleri Bakanları ve En Az Gelişmiş Ülkeler Dışişleri Bakanları çalışma kahvaltılarına da Eş-Başkan sıfatıyla katılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye’yi “Engelliler için Binyıl Kalkınma Hedefleri ve Uluslararası Alanda Kabul Edilen Diğer Kalkınma Hedeflerinin Uygulanması” konulu üst düzeyli etkinlikte temsil edecek.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, Binyıl Kalkınma Hedefleri bağlamında düzenlenecek toplantı ve etkinlikleri takip edecek.
BM 68. Genel Kurulu çalışmaları vesilesiyle Amerika’da yaşayan vatandaşlarla New York’ta bir araya gelecek ve bu ülkede bulunan Ahıska Türklerinin temsilcilerini kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, 28 Eylül 2013 Cumartesi günü yurda dönmek üzere ABD’den ayrılacak. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu'dan Güler'e 'çıplak arama' sorusu

SONRAKİ HABER

'Kadın, Kürt ve Alevi kimliğimden dolayı yargılanıyorum'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...