19 Eylül 2013 09:18

AKP'nin sahte üyelik skandalı bitmek bilmiyor

AKP'nin sahte üyelik skandalına bir yenisi de Bingöl'den eklendi. BDP Karlıova İlçe Eş Başkanı Halil Kale ve biri cezaevinde olmak üzere ilçe yöneticilerinden oluşan 30 BDP'li, haberleri olmadan AKP'ye üye yapıldı. BDP'liler, "sahte üyeliğe" ilişkin suç duyurusunda bulunacak.BDP Karlıova İl&ccedi

AKP'nin sahte üyelik skandalı bitmek bilmiyor
Paylaş
Edip Kaynar


BDP Karlıova İlçe Eş Başkanı Halil Kale ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu BDP'lilerin bilgileri dışında AKP üyesi yapıldığı ortaya çıktı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait internet sitesi üzerinden üyelik sorgulaması yapan Kale'nin de aralarında bulunduğu 30 BDP'li, bilgileri dışında AKP'ye üye olduklarını gördü. Konuyla ilgili olarak konuşan Lütfü Karabağ, ağabeyi Sıdık Karabağ'ın 13 Eylül 2012 tarihinde "KCK" adı altında yapılan baskınlarda tutuklanarak cezaevine konulduğunu söyledi. Kardeşinin cezaevinde iken 31 Aralık 2012 tarihinde AKP'ye üye yapıldığını belirten Karabağ, yapılan bu uygulamanın doğru olmadığını ve kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

BDP Karlıova İlçe Örgütü üyelerinden Abdulkadir Tiryaki, Nihat Karakaya, Mehmet Hatip Karabağ ve İlçe Eş Başkan Yardımcısı Süleyman Tiryaki de bilgileri dışında AKP'ye üye yapıldıklarını ifade etti. Bu durumu kabul etmeyeceklerini dile getiren Süleyman Tiryaki, "Bilgimiz dışında AKP'ye üye yapıldık. Bizler halen BDP içerisinde aktif siyaset yapan insanlarız. Bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu sahtekarlığın cezalandırılması için hukuki olarak ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu. Halkın Emek Partisi (HEP), sürecinden bu yana Kürt siyaseti içerisinde yer aldığını belirten ilçe örgütünün eski yöneticilerinden Yavuz Tiryaki de, "Herkes çok iyi bilsin bu ilkeye özgürlük gelinceye kadar Kürt özgürlük hareketini savunacağız. Kimlik bilgilerimizin nüfus müdürlüğü tarafından AKP'ye verilmesi suçtur. Bunda parmağı olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Tiryaki, "AKP'ye soruyorum 12 yıllık iktidarı süresince inkar, imha ve asimilasyon politikalarından başla bu halka ne verdi? Lütfü Karabağ arkadaşımız cezaevinde nasıl olur da AKP'ye üye yapılıyor, bunu nasıl açıklayacaklar merak ediyorum" diye konuştu.

BDP Karlıova İlçe Eş Başkanı Kale ise, bu yaşananların AKP'nin bölgede oy kaybettiğinin göstergesi olduğunu ifade etti. AKP'nin geçen yıl üye sayısının azlığı nedeniyle kongresini gecikmeli olarak yaptığını vurgulayan Kale, "Bizden habersiz gidip nüfustan kayıtlarımızı alarak bizim üyeliklerimizle kongrelerini gerçekleştirmişler. Bunu asla kabul etmeyeceğiz ve Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız. Karlıova Nüfus Dairesi Müdürü ve AKP Karlıova İlçe Başkanı'nın bu olayda parmağı olduğunu düşünüyoruz. Bunda parmağı olan kim varsa hukuki olarak bunu hesabını verecek" dedi. (Bingöl/DİHA)

UÇAN KUŞU ÜYE YAPMIŞLAR: http://www.evrensel.net/news.php?id=43877

ÖNCEKİ HABER

25 askerin öldüğü kazada ihmalin itirafı

SONRAKİ HABER

Ergin'den LGBT tutuklu yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...