18 Eylül 2013 22:50

Sorunların çözümü matematikten zor

Yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Lise öğrenciler yıl boyunca bir çok sorunla karşı karşıya kalacaklar. Matematikten çok sorunlarını çözmekle uğraşacaklar. Sık sık değiştirilen sınav sistemi ve giderek gericileşen eğitim müfredatı gibi sıkıntılar Kırşehir’de de liseli öğrencilerin gündeminin ön sıral

Sorunların çözümü matematikten zor
Paylaş
Emin Burak Türer

Kırşehir Güzel Sanatlar öğrencisi Ufuk Türközü, “Sınava gireceğiz ama sınavda çıkacak dersleri bile göremiyoruz. Bizleri yarış atı gibi yarıştıran ve niteliği olmayan ezberci bir eğitim sistemi var” dedi. Dini cemaatlerin de eğitim sisteminde etkili olmasını eleştiren Türközü, sınav sorularının özellikle cemaatler tarafından dağıtıldığını ve kendilerinin bu durumda mağdur olduklarını belirtti. Eğitimde zengin ve yoksul öğrenci ayrımının derinleşmesi nedeniye yoksul öğrencilerin cemaatlere yönlendirildiğini de belirten Türközü; herkes için eşit bir eğitim istediklerini belirtti.

DERSAHE İÇİN NEVŞEHİR’DEN GELİYOR

İlkay Kahraman da liseyi bu yıl bitirdiğini belirterek hem okula hem dershaneye gittiğini belirtti. Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde yaşadığını belirten Kahraman dershane için Kırşehir’e gelmek zorunda kaldığını söyleyerek, “Bu yıl tekrar gelmek bana ve aileme maddi yük getiriyor” dedi. Bir başka lise öğrencisi Deniz Kıyak ise okullarda bilimsel bir eğitim sisteminin olmamasını eleştirerek bilim ışığında bir eğitim almak istediklerini belirtti. (Kırşehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydınlatılamayan cinayet

SONRAKİ HABER

Üniversite dediğin...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...