27 Mayıs 2011 14:21

Karayılan: Suikast listesi yalan haber

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Akşam gazetesinde yayımlanan ‘PKK’nin suikast listesi’ haberini yalanladı. Karayılan, “Bu haber tümden yalandır. PKK’nin suikast listesi diye bir liste yoktur. Aralarında bazı gazetecilerin de ismi var, deniliyor. Biz şimdiye kadar ne zaman gazetecileri hedef aldık? Böylesi komplo iç

Karayılan: Suikast listesi yalan haber
Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Akşam gazetesinde yayımlanan ‘PKK’nin suikast listesi’ haberini yalanladı. Karayılan, “Bu haber tümden yalandır. PKK’nin suikast listesi diye bir liste yoktur. Aralarında bazı gazetecilerin de ismi var, deniliyor. Biz şimdiye kadar ne zaman gazetecileri hedef aldık? Böylesi komplo içerikli haberler hazırlayan polis merkezidir. Yürütülen psikolojik bir savaştır” dedi.

ANF’nin haberine göre Akşam gazetesinde yayımlanan haberle birlikte Karayılan, Sabah gazetesinin 24 Mayıs tarihli sayısında yayımladığı ve PKK ile Ergenekon’un gizli planlar yaptığı yönündeki haberleri de yalanladı. Habere göre “Bu tür haberler masabaşı hazırlanmış haberler” diyen Karayılan şunları söyledi. “Şimdi Sabah gazetesinin manşetten verdiği habere göre Ergenekon üyesi olan bazı kişiler Kürdistan dağlarına gelerek Cemil Bayık arkadaşımızla görüşmüşler ve bu görüşmede ortak eylem planlamaları yapılmış ve bununla da seçim süreci sabote edilmek istenmiş. Bu tür haberler külliyen yalandır. Böyle bir görüşme hiçbir zaman yapılmamıştır. Bunlar tümden masa başı hazırlanmış ve bizi karalamaya yönelik haberlerdir” dedi. Karayılan, “Eğer gerçekten bu tür haberlerin doğru olduğu iddia ediliyorsa, savcılık bunu araştırmalı ve bu kişilerin kim olduğunu ortaya çıkarmalıdır. Bu insanlar gelip bizimle görüşmüşlerse suç işlemişlerdir. O halde neden savcılık bunları açığa çıkarıp, tutuklamıyor. Bunları ortaya çıkaramazlar çünkü bu iddialar tümden yalandır. Gülen cemaati Kürt Özgürlük Hareketi’ni karalamak için bazı savcılar vasıtasıyla 3-4 yıldır PKK ile Ergenekon’un ilişkili olduğu yalanını yaymaya çalışıyor. Ergenekon kimdir? 30 yıldır bize karşı en fazla savaşan bir güçtür. Binlerce arkadaşımızı işkence ile şehit etmiş, bunca katliam yapmıştır. Şimdi de kalkıp deniliyor ki bunların PKK ile ilişkisi var. Oysa 30 yıldır devlet adına bizimle savaştılar. Ancak AKP’nin iktidarını ele geçirmeye çalışınca bunlar tutuklandılar. O zaman ben de sormak istiyorum? Neden 30 yıldır Kürdistan’da gerçekleştirilen katliamlar hakkında dava açmıyorlar? Eğer gerçekten ikiyüzlü ve alçak değillerse neden Fıratın doğusunda gerçekleşen karanlık olaylar üzerine Ergenekoncuları yargılamıyor, yaptıklarının hesabını sormuyorlar. Binlerce Kürt insanını katlettiler, binlerce köy yaktılar, açılan Ergenekon davasında bu tür iddialar neden yargılama konusu edilmiyor?​” Erdoğan’ın seçim meydanlarında dile getirdiği Silivri ve PKK iddialarına dikkat çeken Karayılan, “Biz eylemsizlik pozisyonundayken gerçekleştirilen operasyonlarla arkadaşlarımızı şehit eden kim? Erdoğan yavuz hırsız misali, hem suçlu hem de güçlüdür” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Korucu köyü bu kez Zana'yı destekleyecek

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da ses bombası patladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...