18 Eylül 2013 21:13

Tarım işçisi oldular

ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıklardan kaçarak Urfa’nın Akçakale ilçesine sığınan 70 Suriyeli, pamuk toplayarak yaşamlarını sürdürüyor.Suriyelilerin bazıları, yakınlarının yanına veya çadır kentlere giderken, bazıları ise geçimlerini tarım işçiliği yaparak sağlıyor. Suriye’den gelen 70 kiş

Tarım işçisi oldular
Paylaş

Suriyelilerin bazıları, yakınlarının yanına veya çadır kentlere giderken, bazıları ise geçimlerini tarım işçiliği yaparak sağlıyor. Suriye’den gelen 70 kişi, Akçakale’nin Aşağıderen köyüne bağlı Zınnar mezrasında Cedan Çiftçi’ye ait tarlada pamuk toplayarak geçimini sağlıyor. 70 Suriyeli, topladıkları 1 kilo pamuk karşılığında 30 kuruş kazanıyor. Savaş nedeniyle aç kaldıklarını ve bu nedenle Türkiye’ye geldiklerin belirten Suriyeli aileler, “Burada pamuk toplama işinde çalışıp ekmek parası kazanıyoruz” diye konuştu. Arazi sahibi Cedan Çiftçi ise Suriye’den gelenlere iş ve araziye kurduğu çadırlarda barınma imkanı sağladığını ifade etti. Çiftçi, arazisinde pamuk toplayan Suriyeliler’e, Kaymakamlık tarafından belirlenen fiyat esasına göre ödeme yaptığını kaydetti. (UrfaDHA)


KAYMAKAMLIĞA YÜRÜMEK İSTEDİLER

Nizip’te kamplarda yer olmadığı için parklarda kalan ve havanın soğuması ile birlikte kalacak yerleri olmadığını söyleyen Suriyelilerin kaymakamlık binasına yürümek istemesine polis izin vermedi.
Suriye’deki iç karışıklık ardından 1 ay önce ülkelerini terk eden yaklaşık 200 Suriyeli, Karkamış Sınır Kapısı’ndan geçerek Antep’in Nizip ilçesine geldi. Nizip’te bulunan çadır ve konteyner kentte yer olmadığı için buraya kabul edilmeyen çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 200 Suriyeli ilçe merkezindeki Ganime Hatun parkında kalmaya başladı.
Suriyeliler, dün sabah kamplara alınmaları için Kaymakamlık binasına yürümek istedi. Parktan toplu halde çıkan Suriyelileri, polis Hastane Caddesinde engelledi. Tercüman aracılığıyla polisle görüşme yapıldı. Yaşanan arbedeyle ilgili 3 Suriyeli, polis tarafından gözaltına alındı. (AntepDHA)

ÖNCEKİ HABER

İÇDAŞ’ın jetonu geç düştü!

SONRAKİ HABER

Atamalarda 'Eğitim Bir Sen' kriteri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...