18 Eylül 2013 21:01

Demir çelikte sendikal rekabet

SİVAS Demir Çelik Fabrikası’nda çalışan 460 işçinin üyesi oldukları Türk Metal Sendikası’ndan istifa ederek Çelik’e geçmesinin ardından, bir sendika değiştirme haberi de İskenderun’dan geldi. İskenderun Demir Çelik (İSDEMİR) Fabrikası’nde Çelik-İş üyesi olan işçilerin bir kısm

Demir çelikte sendikal rekabet
Paylaş

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, İSDEMİR’de imzalanan toplusözleşme sırasında ve sonrasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle Genel Başkan’ı suçlayarak görevinden istifa etmişti. Bu istifanın ardından Metin Önde, beraberindeki yüzlerce işçi ile birlikte dün Türk Metal Sendikası’na geçti.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı İSDEMİR’de imzalanan sözleşmenin ardından işçileri kendi sendikalarına davet etmişti.
İskenderun 2. Noterine giden işçiler, toplusözleşmeden memnun olmadıkları için istifa ettiklerini söylediler. Noter aracılığı ile İSDEMİR AŞ Genel Müdürlüğüne de dilekçe gönderen işçiler, işyerinde sözleşme yapmış olan Çelik-İş Sendikasından istifa ettiklerinden TİS’ten yararlanmak için dayanışma aidatı ödemek istediklerini belirtti.
Türk Metal ve Çelik-İş genel merkezleri ise konuyla ilgili bir açıklama henüz yapmadı.
(İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Biraz tarih biraz düş: Günümüz

SONRAKİ HABER

‘YHK’nın kararı ağır bir darbedir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa