18 Eylül 2013 20:27

Mısır’da ordunun tutuklamaları devam ediyor

YÜZLERİNE gaz maskeleri takan ve ellerinde silahları bulunan askerler Adeviye Meydanı’ndan kayboldular. Askerler ortadan kaybolmasına rağmen Mısırlıların üzerinde baskı kurmaya devam ediyor.TUTUKLAMAYA HER ŞEY BAHANEGeçtiğimiz günlerde Mısır’da 4 kişi askeri güçlere karşı direnmekten tutuklandı. Tutuklananlardan Tarek Eis

Mısır’da ordunun tutuklamaları devam ediyor
Paylaş

TUTUKLAMAYA HER ŞEY BAHANE

Geçtiğimiz günlerde Mısır’da 4 kişi askeri güçlere karşı direnmekten tutuklandı. Tutuklananlardan Tarek Eissa ve Tarek Bayoumy 3 sene yüksek güvenlikli hapishaneye gönderilirken, Yasser Moussa ve Ashraf Asal da iki sene hapis cezasına çarptırıldı. Öğrenci olan Hossam Tarek ve Ali Eissa sokağa çıkma yasağını delmekle suçlanıyor. Moussa ve Asal ise sokağa çıkma yasağı sürerken arabada yüksek sesle müzik dinledikleri için hapis cezası aldılar.
Ödüllü Gazeteci Ahmed Abu Deraa’da  Sina Yarımadası’nda yaptığı haberlerden dolayı 4 Eylül’de askeri mahkemede yargılandı. Mahkeme Deraa’yı Sina hakkında topluma yanlış bilgilendirmekle suçladı. Deraa’i yargılanması boyunca aldığı uluslararası destek sayesinde bugün dışarda.

ASKERİ MAHKEMELERDE SİVİLLER YARGILANIYOR

25 Ocak eylemlerinden sonrada ordunun kurduğu mahkemelerde on binlerce sivil yargılandı ve hâlâ da yargılanmaya devam ediyor. Bu duruma hem  Mısır’dan hem de uluslararası insan hakları örgütlerden tepkiler gelmeye başladı. Askeri mahkemelere karşı mücadele eden Attorney Mahienour Ocak 2011’den bu yana 12 bin sivilin askeri mahkemede yargılandığını açıkladı. Mahienour ayrıca şu anda askeri mahkemenin 15 ile 20 arası kişinin idamını istediğini belirtti.


MÜSLÜMAN KARDEŞLER SÖZCÜSÜ HADDAD TUTUKLANDI

Mısır polisinin, Müslüman Kardeşler Hareketi’nin sözcülerinden Cihad el Haddad’ı tutukladığı belirtiliyor. Güvenlik yetkililerinin Reuters ajansına aktardığına göre Haddad, başkent Kahire’deki bir dairede iki Müslüman Kardeşler yetkilisiyle birlikteyken tutuklandı. Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyinin önemli isimlerinden Hayrat el Şatır’ın özel kalem müdürlüğünü yapan Haddad aynı zamanda, İslamcı hareket adına İngilizce yayın yapan medyaya açıklamalarda bulunuyordu. Mısır’da Müslüman Kardeşler Üyesi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin kitlesel halk hareketinin ardından temmuz ayında ordu tarafından devrilmesini izleyen protesto gösterileri boyunca çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş ve tutuklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gençler sömürgeciliğe karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Nükleer meseleyi çözebiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...